5 Grootse veranderingen in iOS 14

iOS

Screen

Een geweldige toevoeging is de indeling van je homescreen. Je kunt widgets naar je homescreen slepen en ze zo nog sneller benaderen.
Ze kunnen dan ook een ander formaat aannemen, zoals de grootte van 4 apps, de hele breedte van het scherm voor één app of een grotere map met maar 4 apps erin.
Zo ben je nog sneller bij de juiste app of zie je in één oogopslag de informatie al op je homescreen. Ook kun je gemakkelijk hele schermen met apps ‘uitzetten’, zodat ze niet meer zichtbaar zijn. Dat kun je doen met alle schermen vol met apps die je amper gebruikt. Die zie je dan terug in de App Library, waar ze op relevantie gerangschikt zijn. Je kunt ze vervolgens zoeken op alfabetische volgorde.

Translate

Helemaal nieuw is Translate. Hiermee kun je niet alleen woorden vertalen, maar hele zinnen.
Ook werkt het offline en is het versleuteld, zodat je conversaties privé blijven.
Het is beschikbaar in 11 talen, zoals Engels, Arabisch, Mandarijn Chinees, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Siri

Siri zal niet meer het gehele scherm vullen, maar er komt alleen een Siri-bolletje omhoog, zodat je ziet dat Siri reageert.
Daarna zal Siri de commando uitvoeren. Ook zijn er vele zoekopdrachten toegevoegd vanuit allerlei websites, zodat Siri nog meer informatie kan geven.

Maps

Er zullen van vele steden fietspaden in maps te zien zijn. Je kunt dan routes maken speciaal voor het fietsen.
Als er een helling in de route is, wordt dat weergegeven, net als een eventuele trap, die je ook uit kunt vermijden via de instellingen.
Ook zijn oplaadstations voor elektrische auto’s toegevoegd. Zo kun je zien of je een oplaadpunt tegenkomt onderweg.


App Clips

Even de clip scannen en je kunt de nieuwe app openen en gebruiken zonder deze compleet te hoeven downloaden.
Zo kun je met je Apple account de app gebruiken en ook aankopen doen door middel van ApplePay.
Dus je auto parkeren op straat en je hebt de App niet? Met de App Clip kun je de App tóch gebruiken en ermee betalen.
Het lijkt erop dat de App niet volledig op je iPhone komt te staan, maar dat je deze wel kunt benaderen via de App Library, een nieuwe map in Homescreen. Om een App Clip te herkennen is een logo gemaakt. Zodra je dit logo ziet, weet je dat het mogelijk is om deze op je iPhone te gebruiken.
Je kunt inloggen door met de NFC-chip in de buurt te komen (dezelfde chip als gebruik voor ApplePay) of met het scannen van een QR-code met je camera App.

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top