Aanschaf van een Apple apparaat

Aanschaf van een Apple apparaat

Het kopen van een Apple apparaat kan aardig wat geld kosten. Iets wat je op dat moment misschien niet hebt liggen. Maar die MacBook heb je wel nodig om je werk te kunnen doen en die iPad voor school zou er ook deze maand moeten komen.
Er zijn verschillende manieren om een apparaat aan te schaffen, zoals bij een abonnement, per afbetaling of bijvoorbeeld per creditcard. Of kun je beter het apparaat in het buitenland kopen?

Aanschaf bij een abonnement

Koop je een apparaat bij een abonnement, dan is dat in feite een lening die je afsluit. Je betaalt elke maand een bedrag bovenop je abonnement voor het apparaat, totdat de looptijd van het contract voorbij is. Als de lening voor het apparaat meer is dan €250, wordt je bovendien ook geregistreerd in het BKR register. Hier kom je niet zomaar voor in aanmerking, je zult eerst moeten aantonen dat je het maandelijkse bedrag kunt betalen. Betaal je vervolgens niet volgens de afspraak, krijg je een aantekening en zul je bij een volgende lening problemen hebben om deze af te sluiten.
Koop je het toestel los, dan is deze direct van jou en hoef je hier geen contract voor af te sluiten.

 

Aanschaffen in het buitenland

De prijzen in het buitenland wisselen per land voor de aanschaf van een Apple apparaat. Dat komt door de belastingtarieven, maar ook door bijvoorbeeld een koersverschil. Is het de moeite om een apparaat uit het buitenland te halen of mee te nemen?
Let goed op de regels per land. Het kan goed zijn dat je bij de grens alsnog een heffing moet betalen.
Ook is in sommige landen is ook de BTW niet berekend in het prijskaartje, dat zie je pas bij de kassa.
Ook kunnen de adapters van andere stekkers zijn voorzien, dan zul je thuis alsnog iets moeten aanschaffen voor de oplader of een reislader moeten gebruiken.
Garantie kan een probleem zijn bij bepaalde modelnummers die in Nederland niet gevoerd worden. In sommige gevallen zou je voor de garantie naar het land van herkomst moeten, bovendien geldt het tweede jaar consumentenrecht ook niet altijd bij aanschaf vanuit het buitenland.
Het handigste is om het te kopen in een EU land, daar kun je de prijzen beter vergelijken in dezelfde Euro’s. Bovendien zijn de stekkers ook hetzelfde.

 

Garantie

Overigens heb je in Nederland na het eerste jaar fabrieksgarantie nog een jaar consumentengarantie. Dan zal het apparaat wel als consument moeten zijn aangeschaft. Is het apparaat bij een andere partij gekocht, zoals een telecomwinkel met een abonnement, dan is het apparaat zakelijk door de winkel aangeschaft en val je na het eerste jaar garantie onder de garantie voorwaarden van die winkel.
Bij garantie claims zul je naar de verkopende partij terug moeten gaan en daar sturen ze niet altijd de apparaten op naar Apple, maar repareren dat soms extern onder hun eigen garantie voorwaarden.
Koop je een apparaat bij Apple zelf in de Apple Store of online bij Apple, dan heb je de beste garantiemogelijkheden.

Zie ook: Wanneer krijg je garantie en tot hoelang loopt de service op apple apparaten

Financiering bij Apple

Ook bij Apple kun je vanaf een bestelbedrag van €500 een financiering aanvragen.
Bij bijvoorbeeld een bedrag van €1000 geven ze de volgende rekensom:
• 12 maandaflossingen van €91,24
• Financieringskosten €94,88
Totaal terug te betalen bedrag €1094,88

 

Apple Card

Volgens de nieuwste geruchten komen er meer betalingsmogelijkheden aan.
Voor de Apple Card-eigenaren zijn er al meer mogelijkheden. Zij kunnen altijd op afbetaling kopen bij Apple met deze Apple Card.
Apple Card is een creditcard die je kunt krijgen als Apple klant. Voor de Amerikaanse gebruikers is deze al beschikbaar.
Er zou meer privacy gewaarborgd zijn en er zijn minder kosten mee gemoeid (alleen een klein rentebedrag).
De kaart voeg je toe in je wallet, maar je hebt ook een fysiek exemplaar. Geen plastic exemplaar, maar van titanium.
Als je ergens met ApplePay kunt betalen, kun je ook deze Apple Card gebruiken.

 

Privacy Apple Card

Wat de privacy betreft, is het bij verlies van de fysieke kaart vrijwel onmogelijk dat deze door een ander wordt gebruikt. Er staat namelijk geen informatie op zoals een kaartnummer of een vervaldatum. Die heb je bij online aankopen wel altijd nodig.
Via de Wallet kun je fysieke kaart blokkeren. De Card is alleen nog verkrijgbaar in Amerika.

 

Online reparatie indienen

Scroll naar top