Alles over Find my iPhone

Zoeken en gevonden worden

Waar we voor iOS 13 en MacOS Catalina nog ‘Zoek mijn iPhone’ kenden en ‘Zoek mijn vrienden’, is dit tegenwoordig samengevoegd in de App ‘Zoek mijn’. Dit werkt nu nog gemakkelijker omdat het is samengevoegd.
Sinds MacOS Catalina werkt het ook op je Mac(Book).
Eerder kon je alleen via je iCloud inloggen (klik hier voor instructies m.b.t. iCloud Find my iPhone), nu is er een aparte app voor. Deze vind je bij de geïnstalleerde Apps op je Mac(Book).
Ook is de bluetooth functie ingebouwd, waardoor ook externe partijen met bluetooth trackers gebruik zouden kunnen maken van de zoekfunctie in de App.

 

Wat is het?

Met deze standaard Apple App kun je je eigen apparaten uit je Apple ID op een kaart zien. Ben je je Airpods kwijtgeraakt, of weet je niet waar je je iPhone voor het laatst hebt achtergelaten? Is er een apparaat gestolen? Je kunt ze eenvoudig terugvinden met deze App. Je kunt je MacBook, Apple Watch, iPod, iPad, iPhone, Airpods er allemaal in terugzien.

 

Wat doet het?

Als het verloren apparaat online is, kun je deze op afstand een geluid laten maken om deze makkelijker terug te vinden of een route er naartoe aanzetten. Ook kun je het apparaat blokkeren of de inhoud wissen.
Nu kun je alleen met een toegangscode het apparaat in, mits er een toegangscode op het apparaat zit.
Ook kun je een bericht sturen naar het apparaat, dan kan de ‘vinder’ dit lezen en je wellicht verder helpen.
Als er niet wordt gereageerd kun je het apparaat dus op afstand wissen.
Het apparaat blijft wel gekoppeld aan je AppleID, dus een onbekende kan verder vrij weinig met je apparaat doen, maar dan zijn je gegevens in elk geval niet in vreemde handen. Als je geen backup hebt, zijn deze gegevens definitief weg.
Ook kun je na het wissen van het apparaat, de locatie niet meer volgen.

 

Hoe gebruik je het?

In de App op de iPhone en iPad zie je drie mogelijkheden om uit te kiezen. Klik op ‘Personen’, ‘Apparaten’ of ‘Ik’. De eerste twee tabs geven ieder een andere lijst weer.
Bij ‘Personen’ zie je de locatie van de mensen die hun locatie met jou hebben gedeeld.
Bij ‘Apparaten’ zie je de laatst bekende locatie van de apparaten die zijn aangemeld bij jou AppleID.
Ook de apparaten waar je de locatie van deelt met elkaar via ‘Delen met Familie’ staan hierin aangegeven.
De personen die je ziet hebben niet automatisch ook jou locatie. Dat zul je zelf moeten toestaan via de instellingen.
Bij de laatste optie ‘Ik’ kun je het een en ander instellen. Zo kun je je eigen locatie delen met een ander, maar ook of je meldingen wilt ontvangen.

 

Veiligheid

Deze App geeft natuurlijk aardig wat van je weer, namelijk je locatie. Deel daarom niet zomaar je locatie met mensen. Ook hier heeft Apple gezorgd dat alleen jijzelf bepaalt wat er met je data gebeurt.
Zo kun je ook voor 1 uur, tot vannacht of voor altijd je locatie delen. Uiteraard kun je het ook altijd weer uitzetten.
Apple kan je locatie zelf niet zien omdat deze versleuteld wordt opgeslagen.

 

Tips

• Noteer wel ergens het serienummer van het apparaat, de politie kan dit vragen bij het doen van aangifte bij diefstal;
• Haal een verloren of gestolen apparaat niet uit je AppleID, dan wordt het activeringsslot eraf gehaald en kan een ander het apparaat gebruiken;
• Als je ‘Zoek mijn’ aan staat op je apparaat, staat automatisch ook het activeringsslot aan. Dit is een ingebouwde veiligheid waarbij je het toestel alleen kunt wissen als je je AppleID gegevens in voert;
• Maak geen misbruik van de App;
• Is de batterij leeg of heeft je apparaat geen verbinding? Toch kan de locatie soms worden doorgegeven. Als iemand met een Apple apparaat bij jou verloren/gestolen apparaat in de buurt komt, zal deze via bluetooth toch een signaal kunnen doorgeven van die locatie.

Online reparatie indienen

Scroll naar top