Alles over iPhone back-ups

Waarom heb ik een back-up nodig?

 

Al mijn gegevens staan toch veilig op mijn iPhone?
Er kan altijd iets gebeuren met je iPhone of met de software. Het is daarom fijn dat je je gegevens één op één kunt terugzetten op je herstelde of nieuwe iPhone.

Waarom zou ik mijn Backup versleutelen?
Als je je backup versleuteld, kan niemand zomaar bij jouw wachtwoorden en data. Vind je dat niet zo belangrijk, dan kun je de backup ook maken zonder te versleutelen. Het is echter toch aan te raden dit wel te doen. Zorg er wel voor dat je je wachtwoord van de versleutelde backup onthoudt. Alleen met een wachtwoord kun je deze terugzetten.

 


Hoe stel ik een automatische backup via iCloud in?

 

Open de App ‘Instellingen’ en ga naar je ‘Apple ID’ (device naam). Klik hier op ‘iCloud’.
Je ziet hier allerlei apps staan die wel of niet hun data naar iCloud kunnen delen. Zet de apps aan waarvan je dat wilt. Let op dat Foto’s en Muziek veel data in gebruik kunnen nemen. Kijk of je genoeg ruimte hebt op je iCloud.

 

 

Scroll naar ‘iCloud-reservekopie’

 

Klik op ‘Reservekopie’ en zet het schuifje aan. Nu zal de iPhone automatisch een reservekopie maken zodra de iPhone aan de lader ligt én met Wifi
verbonden is. De eerste reservekopie kan een tijd in beslag nemen. Doe dit op een moment dat je daar even de tijd voor hebt.
Je kunt hier ook zien wanneer de laatste reservekopie gemaakt is en direct een nieuwe laten maken.

 


Niet genoeg ruimte in iCloud voor een backup?

Je kunt de Backup ook maken via je computer (iTunes of Finder), lees hieronder voor de opties om de backup op je computer te zetten.

Finder (macOS Catalina 10.15 of nieuwer)

Open de applicatie ‘Finder’, sluit je iPhone aan de Mac aan.
Je ziet de iPhone verschijnen in het linker menu onder ‘locaties’.

Klik op het iPhone icoon en je ziet het menu verschijnen. Hier kun je verschillende dingen regelen, zoals een update installeren, de iPhone in zijn geheel herstellen of een backup/reservekopie maken. Als er al een reservekopie is, dan zie je ook de datum en het tijdstip van de laatste geslaagde reservekopie.

Wil je Wifi instellingen, data van websites zoals wachtwoorden en data uit je Health app en Apple Watch app bewaren, zorg er dan voor dat je backup versleuteld is. (Encrypted). Dit kun je aanvinken. Je zult dan een wachtwoord moeten aanmaken. Let erop dat je zonder dit wachtwoord de data niet terug kunt zetten. Onthoud dit wachtwoord dus goed.
Zowel bij een versleutelde als niet-versleutelde reservekopie zul je op de knop ‘maak nu reservekopie’ moeten klikken.

 iTunes (macOS Mojave 10.14 or ouder)
Sluit je iPhone aan de Mac aan. Mocht je de vraag krijgen of het apparaat betrouwbaar is, klik ‘ja’ en voer eventueel je wachtwoord in als hier om gevraagd wordt.
Bovenin de balk verschijnt een icoontje van een telefoon. Klik hierop voor het backup menu.
Ook hier kun je kiezen voor een versleutelde backup of niet.
Zowel bij een versleutelde als niet-versleutelde reservekopie zul je op de knop ‘maak nu reservekopie’ moeten klikken.

Mocht je ooit de iPhone moeten herstellen of een ander aanschaffen, dan kun je via deze methode de laatste reservekopie weer terugzetten.

 


 

Online reparatie indienen

Scroll naar top