Alles wat je moet weten over iCloud Drive

iCloud Drive

iCloud kennen we al sinds 2011. iCloud heeft toen MobileMe vervangen. Dat werd destijds gebruikt om gegevens door te zenden, zoals e-mail met push-technologie. Zo kon je in precies dezelfde lay-out op je iPhone je mail bekijken als op je Mac(Book). Destijds eindigden de mailadressen met een MobileMe account met ‘@me.com’, daarvoor was het @mac.com.
iCloud gaat een stap verder dan MobileMe en de nieuwe emailadressen worden ook ‘@icloud.com’.

De dienst iCloud van Apple heeft als doel om documenten op te slaan op een externe server, de ‘Cloud’, dat is nog steeds de hoofdprioriteit.
Inmiddels werkt het synchroniseren met iCloud zo goed, dat je niet lang hoeft te wachten op het inladen van je foto op je Mac(Book), gemaakt door je iPhone. En dat gaat met alle data zo. Ook wordt er goed heen – en – weer gesynchroniseerd.
Het maakt het daarom mogelijk om op het ene apparaat een document waar je in werkt af te sluiten direct op het andere apparaat verder te werken met hetzelfde document.

iCloud Drive instellen op je Mac(Book)

Open de App ‘Instellingen’ en klik rechtsboven op ‘AppleID’. Links in het menu klik je op ‘iCloud’.

Rechts verschijnt een lijstje met apps. Alles waar een vinkje bij staat, wordt met iCloud gesynchroniseerd.
Je kunt hier dus aan-/ en uitzetten wat je wilt opslaan op de iCloud-server.
Het kan zijn dat je je opslagruimte van je iCloud account moet vergroten, je krijgt standaard 5GB gratis van Apple.

 

Ruimte creëren op je harde schijf

Onder het lijstje met apps, is de mogelijkheid om de ruimte op je Mac(Book) zelf te optimaliseren.
Bij voldoende ruimte op je harde schijf, staan alle documenten die je naar iCloud wilt synchroniseren óók op je harde schijf. Als je dit vinkje aanzet, zal de Mac(Book) bij ruimte gebrek de oudere data die ook op iCloud staat, tijdelijk van je Mac(Book) afhalen om zo ruimte te creëren.

iCloud Drive

Je kunt naast de reguliere apps ook andere documenten opslaan naar iCloud. Dit kun je met de app ‘iCloud Drive’ doen. Naast de App ‘iCloud Drive’ klik je op ‘Opties’. Hier zie je welke apps er allemaal data naar iCloud Drive opslaan.
Een extra optie is er om alles op je bureaublad en de map ‘Documenten’ naar iCloud te synchroniseren.
Als je voldoende ruimte op iCloud hebt, is dit zeker aan te raden. Je kunt dan met een ander apparaat, wat is ingelogd op je AppleID, bij al deze documenten komen en daar bijvoorbeeld onderweg verder mee kunt werken.
Denk er wel om de veiligheid. In sommige programma’s kun je een wachtwoord instellen voor het openen van zo’n document. Dit zul je dan op het andere apparaat ook moeten invullen. Zo zijn je gegevens iets veiliger.

 

Instellen op je iPhone

Om iCloud Drive aan te zetten, ga je naar ‘Instellingen’, ‘Apple ID’ (klik bovenin op de naam van je apparaat) en ga naar ‘iCloud’. Nu scroll je tot je ‘iCloud Drive’ ziet staan en zet je het schuifje op groen.

In de App ‘Bestanden’ kun je zoeken naar documenten, maar ook rechtstreeks naar de ‘iCloud Drive’. Hier vind je standaard een aantal mappen terug, zoals ‘Bureaublad’, ‘Documenten’ en ‘Downloads’. De documenten die vanuit je Mac(Book) naar de iCloud Drive worden gesynchroniseerd, vind je hier dus op je iPhone terug.

Online reparatie indienen

Scroll naar top