De App ‘Herinneringen’ van Apple

Waar in eerste instantie de App ‘Herinneringen’ zich vooral uitte als een app waar je makkelijk lijstjes in kunt zetten, is deze app heel wat breder inzetbaar.
Je zet er inderdaad lijstjes in. Je kunt de taken afvinken, in een andere lijst zetten, een herinnering plannen in je agenda en markeren…..
…..Maar je kunt ook bijlagen toevoegen zoals een foto of een link. Je kunt zelfs een waarschuwing instellen als je een tijdstip of locatie hebt aangegeven.

 

Hoe gebruik je deze app

• Je voegt eerst een herinnering of taak toe door linksonder op het plusje te drukken;
• De herinnering geef je een naam en in het notitieveld kun je extra informatie kwijt;
• Vervolgens voeg je de herinnering toe aan een lijst naar keuze;
• Bij ‘details’ kun je vervolgens nog een datum, tijdstip, locatie toevoegen. Een extra leuke functie is de ‘chat’ functie. Als je met iemand chat, krijg je de herinnering te zien als dit met die specifieke persoon te maken heeft.

 

 

 

Snelle knoppen

Met de sneltoetsfunctie kun je direct een actie koppelen aan de nieuwe herinnering. Zoals de locatie of een tijdstip/datum en er direct een foto bij plaatsen. Bij de locatie kun je een adres noteren of bijvoorbeeld een opgeslagen locatie. Mocht je je iPhone koppelen met je auto, dan heb je een extra optie. Je kunt dan automatisch de herinnering laten tonen bij het in-/ of uit de auto stappen.
Natuurlijk kun je ook een herinnering toevoegen met Siri.

Subtaken

Heb je een lijst gemaakt waar je ook subtaken in kwijt wilt, dan kun je elke losse herinneringen slepen naar de hoofdtaak.
Zo maak je gemakkelijk een boodschappenlijst of een inpaklijst voor je vakantie.
Nog makkelijker is het om de herinneringen onder elkaar te zetten die samen bij dezelfde hoofdtaak horen. Veeg dan de losse taken naar rechts en tik op ‘Spring in’. Nu zie je de subtaak automatisch onder de bovenste hoofdtaak verschijnen.

Voltooien of verwijderen

Wil je een taak voltooien, dan tik je op de lege cirkel.
Wil je de taak juist verwijderen zonder deze te hebben voltooid, dan veeg je de taak naar links en kies je voor ‘verwijderen’

Snel toevoegen vanuit een andere app

Je kunt ook vanuit een site of app informatie doorsturen naar de App ‘Herinnering’ om hier een herinnering van aan te maken.
De App ‘Herinneringen’ staat namelijk ook in de rij apps wanneer je iets wilt delen. Heb je bijvoorbeeld een link, foto of iets anders dat je wilt delen, klik dan op het pijltje uit de box voor het delen. Zoek vervolgens de App ‘Herinneringen’ en voeg op deze snelle manier een herinnering of taak toe.
Je komt dan in een veld van de App ‘Herinneringen’ waar je extra informatie kunt toevoegen. De gedeelde informatie zoals je foto staat dan al klaar.

 

Herinneringen op de AppleWatch gebruiken

Bij het gebruik van een AppleWatch is het reuze handig als je een seintje krijgt bij een herinnering.
De app staat automatisch geïnstalleerd op je Apple Watch. Je kunt deze openen op de AppleWatch en je ziet de verschillende lijsten onder elkaar staan.
Door op ‘Vandaag’ te klikken, zie je welke taken er vandaag gepland staan. Zijn ze al voltooid, dan kun je ze ook op de AppleWatch voltooien door op de lege cirkel te klikken.
Een herinnering toevoegen kan ook via de microfoon functie in de Apple Watch.

Online reparatie indienen

Scroll naar top