Apple CarPlay

Het is natuurlijk geen goed idee om Apple apparaten onderweg te gebruiken in een auto, daarom is er ook een mooie optie om de ‘Niet storen tijdens autorijden’ aan te zetten als je onderweg bent.
Maar als je je muziek wilt afspelen, wilt bellen onderweg of Apple Maps wilt gebruiken, zul je toch een manier moeten vinden om zo’n app veilig te kunnen bedienen onderweg.

Ondersteuning

Gelukkig is er Apple CarPlay. Sinds 2016 zijn er auto’s op de markt die Apple CarPlay ondersteunen. Als je auto dit ondersteunt, maakt het alles al een stuk eenvoudiger. Je kunt namelijk ook een mediasysteem inbouwen. Wellicht zijn niet alle opties te gebruiken, zoals touchscreen, maar je hebt wel de gemakken van de beschikbare apps.
Wil je weten of jouw auto (of zelfs motor) geschikt is voor Apple CarPlay? Klik hier!

Koppelen

Heb je de ondersteuning van Apple CarPlay in de auto, dan kun je je iPhone hiermee gaan koppelen. Dit kan via de USB poort of met een draadloze verbinding.
Zet Siri aan op je iPhone, zodat je je handen aan het stuur kunt houden tijdens het bedienen van het mediasysteem.
Voor het draadloos koppelen ga je op de iPhone naar ‘Algemeen’ en kies je ‘CarPlay’. Hier zie je de auto’s die beschikbaar zijn. In sommige gevallen kun je de eerste keer alleen via USB koppelen.

 

Andere apps gebruiken

Je kunt via Siri ook andere apps gebruiken, zoals ‘Weer’, ‘Klok’ of ‘Herinneringen’.
Zo kun je iets in je takenlijst zetten om niet te vergeten, alvast een wekker zetten voor later of het weerbericht opvragen. De muziek-app van Apple kun je uiteraard net als normaal ook met Siri bedienen door commando’s als ‘Sla dit nummer over’, ‘Speel de rest van dit album’, ‘Speel afspeellijst’ etc.

Apps van derden

Ook kunnen er apps van de autofabrikant zichtbaar zijn, zoals navigatie, audio of voice-dialing. Ook dit kun je meestal gewoon met Siri bedienen.

Aanpassen

Je kunt de volgorde van de Apps op je scherm ook wijzigen. Ga naar ‘Instellingen, dan ‘Algemeen’ en kies ‘Carplay’. Hier klik je op de betreffende auto en ga je naar ‘Pas aan’. Je kunt met de rode min apps verwijderen, met de groene plus apps toevoegen. Verder verander je de volgorde door ze te verslepen.

Online reparatie indienen

Scroll naar top