Apple producten in het onderwijs

Apple in het onderwijs

Ook in het onderwijs zien we steeds meer het gebruik van Apple producten. Deze zijn hier ook uitstekend geschikt voor.
Er is voor ieder wat wils (studenten en docenten), of dat nu een iPad is of een Macbook.
Er zijn tal van leersystemen beschikbaar en accessoires om het nog makkelijker en intuïtiever te maken.

Macbook in het onderwijs

Voor alle leeftijden kan een Macbook erg fijn zijn om mee te werken voor je school of studie. Zo kun je FaceTimen met je studiegroep, je docent of een studiegenoot.
Als je een Mac koopt met studentenkorting (zie studentenkorting nieuwe apple producten) krijg je AirPods cadeau, zo kun je ook geconcentreerd werken door je omgevingsgeluid te minimaliseren en je volledig te richten op een gesprek of opdracht.

Met Keynote (presentaties), Pages (tekstbestanden) en Numbers (tabellen en grafieken) heb je als het ware alles in huis. Ook kun je uiteraard gebruik maken van Microsoft 365. In combinatie met een iPhone kun je gemakkelijk op het ene apparaat een creatieve gedachte of idee noteren en dat later uitwerken op de Mac.
Via Handoff (zie artikel Handoff) kun je heel handig je taak op een ander apparaat overnemen.

iPad in het onderwijs

Er stappen steeds meer scholieren over naar een iPad. Het is de ideale computer voor het onderwijs.
Creativiteit en gebruik staan voorop. Hij is gemakkelijk mee te nemen en uit te breiden met een standaard inclusief toetsenbord, Magic Keyboard en de Apple Pencil. Hierdoor krijgt de term ‘computer’ een hele andere dimensie. Schets je idee, teken je ontwerp en voeg alles samen met getypte tekst.
Het werkt allemaal heel intuïtief, maar als je wilt kun je ook een cursus volgen.
Er zijn verschillende gratis ebooks beschikbaar van de serie ‘Everyone Can Create’.
Ook voor docenten is er een Teacher Guide beschikbaar.
Een batterij gaat zo’n 10 uur mee en weegt nog geen 500 gram en met een stevige hoes erom heen kan hij makkelijk overal mee naartoe.

Apple Pencil

De Apple Pencil ligt goed in de hand en je hebt niet lang nodig voordat je gewend bent om hiermee te werken. De punt is heel secuur en drukgevoelig. Daarom ook heel geschikt om mee te schrijven en te tekenen of kleuren. Zelfs teken en schildertechnieken zijn mogelijk met de pencil.
In diverse Apps kun je hier je creativiteit goed in kwijt, doordat zowel geschreven tekst, getypte tekst en beeld materiaal ingevoegd kan worden tot een project of ideeënboek.

Er zijn 2 generaties van de Apple Pencil. Niet elke pencil werkt op elke iPad. Kijk even goed naar het type nummer om te zien of ze samen kunnen werken.
• Apple Pencil (1e generatie) werkt op iPad Air (3e generatie), iPad mini (5e generatie), iPad (6e en 7e generatie), 12.9-inch iPad Pro (1e en 2e generatie), 10.5‑inch iPad Pro, 9.7‑inch iPad Pro
• Apple Pencil (2e generatie) laadt draadloos op en pairt ook draadloos. Deze werkt op een 12.9-inch iPad Pro (3e en 4e generatie) en de 11-inch iPad Pro (1e en 2e generatie)

Apple voor docenten

Stimuleer de creatieve kant in iedere leerling. Er zijn tal van apps beschikbaar in de Appstore, geschikt voor jong en oud om spelenderwijs te leren. Zowel op het gebied van taal, rekenen, maar ook tekenen, motorieke oefeningen of op het gebied van ontwerpen en muziek. De apps werken heel intuïtief en er is voor iedere doelgroep
Door het gebruik van Apps gericht op onderwijs kun je gemakkelijk huiswerk geven en informatie doorsturen met de Schoolwerk-App. Huiswerk kan dan ook weer ingestuurd worden via deze app.

Centraal geregeld

• In Klaslokaal-App heeft de docent inzicht en controle over de werkzaamheden per leerling.
En wat dacht je van een overzicht per leerling van de vorderingen. Je ziet welke opdrachten er gedaan zijn en door wie.
• In Keynote, Pages en Numbers kun je gemakkelijk samenwerken in een document, of daar aantekeningen bijzetten met een Apple Pencil.
• Via een schoolprofiel kun je elke iPad configureren, inrichten en beheren.
Ook kunnen centraal klassenlijsten worden bijgewerkt door Apple School Manager.

Online reparatie indienen

Scroll naar top