Apple Event: Time flies

Time flies

Ondanks alle geruchten dat er pas in oktober het één en ander bekend zou worden gemaakt, heeft Apple op 15 september de nieuwste producten aangekondigd. Geen live event zoals we gewend zijn, maar een presentatie die vooraf was opgenomen zonder publiek en met inachtneming van vele maatregelen rondom het Covid-19 virus.
Ook is er geen nieuwe iPhone gelanceerd, dat komt later dit jaar, maar wél nieuwe producten, diensten en nieuwe software. Hierbij de aankondigingen op een rijtje.

 

 

 

 

Apple Watch

Er komt een nieuwe serie van de Apple Watch, de Apple Watch serie 6 in 40 en 44mm. Er zit een snellere chip in, de S6.
Ook komen er nieuwe bandjes zonder sluiting, de zogeheten Sololoop.
Hetzelfde uiterlijk als de serie 4 en 5. Wel in twee nieuwe kleuren blauw en rood (Product Red).
Er zijn ook nieuwe watch faces in te stellen. Maar misschien wel de belangrijkste nieuwe functie in de Apple Watch Series 6 is de mogelijkheid om het zuurstofgehalte te meten in je bloed. Dit kan een belangrijke indicatie zijn voor hartgerelateerde klachten.

De Apple Watch is en blijft vrij prijzig, maar met de komst van de Apple Watch SE, wordt er aan een grote vraag voldaan.
Als opvolger van de Watch Serie 3, maar met de specificaties vergelijkbaar aan de Serie 5 komt er een heel nieuw instapmodel bij.

 

iPad Air 2020

We gaan deze 4e generatie van de iPad Air tegemoet zien in oktober.
Het uiterlijk is iets veranderd. Deze iPad heeft dunnere randen en TouchID in de powerknop. Het uiterlijk heeft veel van de iPad Pro met hoekige randen.
Het Liquid Retina-scherm blijft 10,9 inch (of 27 cm), net zoals zijn voorganger. Er zijn een aantal kleuren toegevoegd aan het assortiment. De iPad Air 2020 werkt ook met de Pencil 2 en Magic Keyboard van Apple.

De opslaggrootte is 64GB of 256GB. Verder vindt je er een USB-C poort op om op te laden. Ook is deze iPad uitgerust met een snelle A14-chip.

 

iPad 2020

Er is ook een instapmodel bijgekomen, deze is een vervolg op de iPad 2019.
Het display is iets kleiner, namelijk 10,2 inch (of 25 cm. Het ontwerp lijkt veel op zijn voorganger, dus met de ronde hoeken.
Deze iPad werkt met de Apple Pencil 1. En is in deze opslaggroottes verkrijgbaar:  32GB of 128GB. Ook is deze iPad een stuk sneller geworden met de nieuwe chip. Er zit dit keer geen A10-chip in, maar een A12-chip.

Fitness+

Naast alle abonnementsvormen van Apple kunnen we nu ook de Fitness+ toevoegen.
Hier kun je allerlei soorten begeleiding verwachten om fit te blijven. Denk bijvoorbeeld aan coaching, trainingsschema’s of het toevoegen van relevante nieuwe workouts.

 

AppleOne

Zoals de naam al doet vermoeden kun je hiermee van alles-in-1 doen. Er is een geheel vernieuwde methode voor de abonnementen van Apple. Deze worden geïntegreerd in AppleOne. Zo heb je nog maar 1 dienst voor zowel Apple TV+, iCloud en Apple Music.
Je kunt je los abonneren op deze diensten, maar het kan wel geld besparen om een van de bundels te kiezen.

 

Software

Ook heb je vanaf 16 september de mogelijkheid voor het downloaden van iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14 en WatchOS 7!
Voor de nieuwe MacOS Big Sur moeten we nog even wachten tot dit najaar.

Zie ook:
5-grootse-veranderingen-in-ios-14 
watchos-7 
ipados-14 

iPhone 12

Apple heeft in juli aangekondigd dat de nieuwe iPhone modellen later worden uitgebracht, dus hier moeten we nog even op wachten.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top