Apple Pay, wat is het en hoe werkt het?

In dit artikel lees je meer over wat je met Apple Pay kunt, hoe het werkt en hoe je het configureert op je Apple device.

 

Wat is Apple Pay?

 

Je kunt met Apple Pay betalen in winkels, maar ook in Apps of op Internet, zonder betaalpas, maar met je Apple Device. Bijvoorbeeld met je iPhone of Apple Watch. Ook op een Mac met Touch ID is dit mogelijk, anders zal de betaling alsnog via de iPhone of Apple Watch verlopen.

Als de bank waar jij je bankrekening hebt, Apple Pay ondersteunt, kun je Apple Pay configureren op je iPhone. Heb je ook een Apple Watch? dan heb je voortaan je ‘pinpas’ om je pols.

 Waarom Apple Pay?

 

Je kunt betalen met Apple Pay door je betaalkaart toe te voegen aan je ‘Wallet’.
In sommige landen of regio’s is er de mogelijkheid om naast de betaalkaart ook andere producten aan de Wallet toe te voegen, zoals klantenkaarten, kortingsbonnen, spaarkaarten, studentenkaarten, tickets of vervoersbewijzen.
De manier van betalen kan handig zijn, omdat het snel werkt, contactloos is, je geen pasjes bij je hoeft te dragen en omdat het veilig is.

Op dit moment kun je in Nederland de volgende betaalpassen koppelen aan de Wallet App: ABN AMRO (Maestro-kaarten), Bunq, Curve, iCard, ING Bank, Monese, N26, Openbank, Rabobank, Revolut en TransferWise

 


Hoe configureer ik Apple Pay?

 

Check of je bank deze dienst ondersteunt. Verder dien je de nieuwste software op je apparaat te hebben staan. Zorg dat je een ingelogde AppleID hebt.
Op elk device waar je Apple Pay wilt gebruiken, zul je de kaart(en) moeten configureren.
Ga naar de App’ Wallet’ en druk op het plus-icoontje. Je wordt een menu doorgeleid waar je mogelijk ook een app van je bank zult moeten downloaden om de betaalkaart te kunnen koppelen.

 


 

Hoe werkt Apple Pay?

 

Als er een logo aanwezig is in de winkel met Apple Pay of Wireless betalen, dan kun je Apple Pay gebruiken.

Dubbelklik op homebutton (of zijknop bij toestellen met FaceID). Log in met TouchID of FaceID. Heb je dit niet ingesteld, dan toets je je inlogcode in. (Met een inlogcode is het betalen minder veilig dan met TouchID of FaceID, omdat iemand mee kan kijken.)
Houd vervolgens de iPhone enkele centimeters van de lezer van het betaalapparaat. Je ziet zowel op je device als op het betaalapparaat dat de betaling gelukt is.

Doordat je inlogt met je TouchID, je wachtwoord of FaceID, hoef je je pincode niet in te toetsen. Omdat je op een andere manier een code invoert, zit geen limiet aan het bedrag. Zoals dat wel het geval is met contactloos betalen met een pinpas.
Heb je meerdere betaalkaarten gekoppeld aan je iPhone?, dan kun je wisselen tussen de kaarten zodra je de kaart in beeld ziet na het dubbel klikken op de zijknop of homebutton.

 

Op je Apple Watch druk je twee keer op de zijknop en houd het display enkele centimeters van de lezer van het betaalapparaat. Hier hoef je geen code in te toetsen, doordat de Watch om je pols zit, is deze altijd beveiligd met je toegangscode.

Online reparatie indienen

Scroll naar top