Apple Watch koppelen en installeren

Wat komt er bij kijken na de aankoop van je nieuwe Apple Watch?

Allereerst heb je je iPhone nodig met een goede data verbinding, het liefst een veilig Wifi netwerk. Zorg dat je iPhone de laatste software heeft en dat bluetooth aan staat. De iPhone heeft standaard een app voor de Apple Watch. Als deze app er niet meer op staat, zal bij het koppelen van de de app automatisch worden teruggezet.

 

 

 

Als je de Apple Watch aanzet met de zijknop zal op de iPhone de melding komen te staan of je deze nieuwe Apple Watch wilt koppelen.

 

 

 

 

Je kunt dit ook doen door de Apple Watch app op je iPhone te starten, dan doorloop je ook het menu om beide apparaten te koppelen. Ook zul je in moeten vullen of je de Apple Watch om je linker of rechterpols draagt en of de digital crown dan onder of boven is.
Je zult de Apple Watch en de iPhone dicht bij elkaar moeten houden om ze te kunnen koppelen.

 

 

 

 


Via de camera aan de achterzijde van de iPhone dien je dan de ‘code’ scannen van de Apple Watch door de ‘code’ in het cameraveld te plaatsen. Eenmaal gescand, zal er verbinding worden gemaakt.

Er wordt via de iPhone gevraagd akkoord te gaan met de voorwaarden.

 

 

 

 

 


 

 

Het in gebruik nemen van je nieuwe Apple Watch

Na het koppelen van de Apple Watch met je iPhone zul je via de Apple Watch app op je iPhone alles installeren. Je wordt een menu doorgeleid om het een en ander in te stellen en uit te leggen.
Zo wil de Apple Watch app bijvoorbeeld weten of je je routes wilt bijhouden tijdens work-outs

 

 

 

 


Je kunt bij de volgende stap aangeven of je ‘Siri’ wilt gebruiken of niet.
Vervolgens kun je aangeven of je analyse gegevens wilt delen met Apple of niet.

 

 

 

 

 

 


Na het invoeren van een zelf verzonnen wachtwoord kom je in de stap dat je ‘Activiteiten’ kunt instellen. Een vrij belangrijk gezondheidsonderdeel van de Apple Watch, waar je ook direct je bewegingsdoel kunt aangeven.

Er is sinds de koppeling tussen je Apple Watch en je iPhone een App op je iPhone komen te staan ‘Activiteiten’. Hier kun je in cirkels zien hoeveel je deze dag hebt bewogen (rood), gestaan (blauw) en getraind (groen). Ook kun je hier in een overzicht je work-outs terugvinden, je gemaakte stappen terugvinden en zelfs de hoeveelheid trappen die je hebt gelopen zien.

 

 

 


De volgende stap is om aan te geven of je de software updates automatisch of handmatig wilt laten uitvoeren, daarna kun je je Apple Pay kaart toevoegen.
Het kan zijn dat
je nog geen ApplePay hebt, dan zul je dit eerst via je bank moeten koppelen. Als je hier al gebruik van maakt, kun je dit direct overzetten op je Apple Watch. Je zult dit nog wel via een verificatie code per sms moeten goedkeuren.

 

 

 

 

Voordat je de apps gaat installeren vanuit je iPhone naar de Apple Watch, krijg je nog uitleg over de SOS functie van de Apple Watch.

 

 

 

 

 

 

De apps worden nu gesynchroniseerd. De apps op je iPhone die geschikt zijn voor de Apple Watch zullen ook op de Apple Watch verschijnen.

 

 

 

 

 

 


Eenmaal klaar, krijg je de melding op je iPhone dat je AppleID vanaf nu ook wordt gebruikt door deze nieuwe Apple Watch. Het kan zijn dat je je AppleID wachtwoord moet invullen om hier toestemming voor te geven.

Als je klaar bent, kun je op de digital crown drukken. Hier kun je overigens ook aan draaien om door menus te scrollen of in-/uit te zoomen.

Veel plezier met je Apple Watch!

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top