Duurzaamheid & Apple

Dat duurzaamheid een breed begrip is, weten we. Meestal gaat het om energieverbruik of producten die een langer leven voor de boeg zouden moeten hebben.
Apple is altijd bezig geweest met het maken van steeds duurzamere producten. Zo zijn veel onderdelen vervangen en is de levensduur van een gemiddeld Apple product langer dan die van andere producenten.

Voor 100% uit hernieuwbare materialen

Het uiteindelijke doel van Apple is om voor 100% gerecyclede en hernieuwbare materialen te gebruiken in alle producten. Ook in de verpakkingen. Om hernieuwbare materialen opnieuw te gebruiken is robot Daisy ontwikkeld.

 

Hoe lang gaat een iOS apparaat mee?

De vuistregel van Apple is dat apparaten 2 generaties van het besturingssysteem zouden mogen kunnen meemaken. Dat komt neer op zo’n 3 tot 4 jaar, maar in de praktijk is dit is vaak langer en kun je dus prima 5 jaar met je apparaat doen, voordat de software niet meer geüpdatet kan worden.

Hoe lang gaan MacOS apparaten mee?

De MacOS apparaten kunnen over het algemeen wat langer mee, al zul je bij een MacBook tussentijds wel de batterij een keer kunnen vervangen om het werken wat gemakkelijker te houden.

Nieuw of “niet van nieuw te onderscheiden-refurbished”?

De levensduur van apparaten telt bij de nieuwe apparaten met de officiële onderdelen, nieuw uit de doos afkomstig van Apple.
Er zijn allerlei bedrijven die Apple apparaten oplappen en tegen een iets leukere prijs, als nieuw, verkopen. Deze ‘refurbished’ apparaten zijn in aanschaf meestal iets goedkoper.
Helaas krijg je niet altijd originele accessoires mee, soms zit er een imitatie batterij in, is het scherm niet dichtgeplakt en ook imitatie, ze gaan al met al minder lang mee.
Er is natuurlijk een prijsverschil, maar uiteindelijk gaat een nieuwe wel langer mee en zul je ook een betere prijs terugkrijgen als je deze tweedehands verkoopt.

 

Nieuwbouw Apple Cupertino

Maar het stopt natuurlijk niet met het maken van duurzamere producten, ook in de bedrijfsvoering wil Apple een voorbeeldfunctie zijn en zo is er een nieuw hoofdkantoor in 2017 in gebruik genomen, Apple Park.
Verspreid over de kantoren en parkeergarages bij het hoofdkantoor in Cupertino zijn zo’n 60.000 panelen geplaatst. Goed voor 17 megawatt aan duurzaam vermogen. Hiermee wordt driekwart van de energiebehoefte opgewekt. Met biogas wordt de energiebehoefte nog aangevuld. Er werken zo’n 14.000 werknemers.

Eind 2017 is ook het bezoekerscentrum in Apple Park geopend, het is met recht een park, want er zijn 9000 bomen geplant, waar je mooi zicht op hebt vanaf het dakterras van het bezoekerscentrum. Ook kun je er informatie vinden over het hoofdkantoor en met augmented reality een kijkje nemen binnen. Natuurlijk is er ook een Store te vinden met het volledige Apple assortiment.
In het hoofdgebouw vind je ook het ‘Steve Jobs Theater’, een locatie die we kennen van de lancering van nieuwe Apple producten en diensten.

 

Energieverbruik van Apple

Apple draait sinds 20018 wereldwijd op 100 procent hernieuwbare energie, maar ze streven naar 100% CO2-neutrale toeleveringsketen en producten in 2030.
Om een grote stap die kant op te zetten, is er besloten in Denemarken een windpark te bouwen. Twee van de grootste windturbines ter wereld zullen daar geplaatst worden van 200 meter hoog.
Lens Technologies, een belangrijke Chinese leverancier van Apple, gaat al zijn Apple-gerelateerde activiteiten uitvoeren op duurzame energie vanaf 2018.

Online reparatie indienen

Scroll naar top