Externe display voor de Mac

Voor een goede werkplek kan het fijn zijn om te werken met een groter display dan je eigen Mac(Book) heeft.

Ontspannen werken

Het klinkt logisch dat je meer ziet op een groter display, maar het zorgt er ook voor dat je met minder muisbewegingen kunt werken. Je hoeft minder van werkscherm te wisselen, vaak kunnen er twee programma’s of vensters naast elkaar open staan. Dat werkt niet alleen overzichtelijker, maar ook sneller, efficiënter.

Een los display is vaak beter in te stellen op goede hoogte waardoor je minder last krijgt van spierspanningen in nek en armen. Een MacBook heb je hoe dan ook veel dichterbij, omdat je het toetsenbord en trackpad nodig hebt, terwijl een display eigenlijk 50-80cm (armlengte) van je ogen af moet staan. Ook zou je blik recht vooruit net de bovenrand van het scherm moeten raken. Werk desnoods met een verhoging onder het display.

 

Tweede display

Heb je een Mac desktop en zet je er een tweede display naast, dan kun je op twee displays tegelijk werken door je bureaublad uit te breiden.
Zorg dan wel voor een goede opstelling, zodat je niet de hele tijd scheef in je stoel zit.
Het display dat je het meeste gebruikt, zet je recht voor je neer, de andere zet je ernaast, maar ietsje gedraaid.
Gebruik je ze allebei evenveel? dan zul je ze iets gedraaid naast elkaar zetten, maar het midden van beide displays is dan recht voor je gezicht.

Hoe dan?

Kies je voor een extern display in plaats van je MacBook, zorg dan dat deze op de goede werkhoogte staat. Sluit het display aan via de juiste displaypoort.
Je kunt kiezen uit verschillende instellingen, namelijk de weergave van je Mac volledig doorgeven naar het Display, bijvoorbeeld via AirPlay. Of wil je het display als extra beeldruimte neerzetten.

Om twee beeldschermen naast elkaar te gebruiken kun je de beeldscherm-instellingen wijzigen.
Klik op het Apple logo linksboven en ga naar ‘Systeemvoorkeuren’.
Kies vervolgens voor ‘Beeldschermen’ en klik daar ‘Rangschikking’.
Je sleept hier de beeldschermen naar keuze van links naar rechts of andersom in de gewenste volgorde. Ook kun je hier kiezen voor de AirPlay modus of voor de Synchrone weergave, waarop het beeld op beide displays gelijk is.

 

Welke optie?

Naast de grote displays zijn er ook ultrawide schermen, dan heb je als het ware twee displays in 1.
Ook hier kun je veel werkschermen kwijt op je display. Vanaf 34″ inch zijn deze er in allerlei prijsklassen te vinden.
Voor het afspelen van films of het spelen van games heeft een ultrawide display wel de voorkeur ten opzichte van twee losse displays.

Bij Apple zelf zijn externe displays van bijvoorbeeld LG te koop, maar je kunt er natuurlijk uit vele andere kiezen. Kijk vooral naar het doel van het externe display. Wil je kwaliteit van beeld, wil je een groter beeld, curved beeld, gaat het om werkhouding (instelmogelijkheden) en is deze zonder allerlei verbindingsstukken aan te sluiten op je Mac(Book)?

Online reparatie indienen

Scroll naar boven