Filmen als een pro

Eerder hebben we je tips gegeven om te ‘fotograferen als een pro’, maar er zijn ook steeds meer mensen die professioneel filmen met een iPhone.
Met de nieuwste software en de nieuwste modellen zijn er steeds meer mogelijkheden tot het maken van een spectaculair mooie foto en video.

Professioneel filmen met een iPhone

Er zijn sinds de lancering van de iPhone 7+ regisseurs aan het experimenteren met het maken van films met een iPhone. Ook zijn er veel tutorials te vinden om professioneel te filmen met een iPhone, maar welke iPhone kun je hier nu het beste voor gebruiken?
Uiteraard kan dit ook met iPads, maar het gebruik is door de grootte hiervan onhandig, dus we bespreken hier alleen de iPhones.

 

 

 


Korte uitleg over de video functie
Om een video te maken open je de App ‘Camera’
Onderin kun je naar links en rechts vegen en de camera modus op video zetten.

 

 

 

 

Als je kort op het rode rondje klikt, gaat de camera opnemen. Het rode rondje verandert dan in een rood vierkantje.
De video neemt op, net zolang tot je weer op het rode vlakje drukt. Tijdens het opnemen verschijnt er ook een wit rondje in de hoek. Hiermee kun je tijdens het filmen een foto van het huidige beeld maken. Ook loopt er een tijd mee in het venster, dit is de tijd dat je aan het opnemen bent.
Je kunt tegenwoordig kiezen of je de iPhone staand of liggend houdt, maar het liefst gebruik je de iPhone liggend. Die beelden zijn in de meeste media ook goed te gebruiken. Wissel in geen enkel geval TIJDENS het filmen de camera van deze positie naar de andere.

 

 

 

Instellingen op de iPhone
Je kunt op de iPhone instellen hoeveel frames er per minuut worden opgenomen. Hoe meer frames, hoe soepeler de beelden in elkaar overgaan. Het bestand van de video zelf wordt er wel een stuk groter van, dus zorg voor voldoende opslag op je iPhone. Dit kun je instellen in de App ‘Instellingen’, scroll naar Camera

 

Klik op camera en en kies ‘Neem video op’ en bekijk de mogelijkheden. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld, 24, 30 of 60 frames per seconde. Het verschilt per type iPhone welke opties je te kiezen hebt. 30 Frames per seconde is in de meeste gevallen een prima keuze.
Niet alleen hoe hoger de framerate, maar ook de hoogte van de resolutie maken het bestand van de video flink groter, maar het beeld wordt er wel mooier en soepeler van.
Voor het idee het verschil in grootte voor 1 minuut filmen:
• 4K met 24fps is 135MB
• 4K met 60fps is 400MB

Ook met de optie Slo-mo, die je ook terugvindt in de instellingen bij de camera, zijn de verschillen in data groot per instelling. Houdt hier wel rekeningen mee, want het neemt redelijk veel ruimte op je iPhone in beslag.

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top