Hoe maak je makkelijk verbinding tussen al je Apple apparaten

Continuïteit, De hoogste tijd om je Apple apparaten met elkaar te verbinden.

Hoe maak je makkelijk verbinding tussen al je Apple apparaten?

Zo hebben we al eerder geschreven over ApplePay, Persoonlijke hotspot en Handoff, maar er zijn nog meer mogelijkheden om op verschillende Apple apparaten met hetzelfde iCloud account samen te werken. Je zult wel op hetzelfde netwerk moeten zitten met je apparaten en bluetooth zal aan moeten staan, evenals wifi. Ook zul je op al deze apparaten Handoff aan moeten schakelen.

Zie ook onze artikelen: APPLEPAY, PERSOONLIJKE HOTSPOT en HANDOFF.

 

Welke mogelijkheden zijn er nog meer?


Airdrop, bestanden doorsturen tussen twee Apple apparaten via bluetooth op hetzelfde netwerk. Heel snel bestanden delen zonder dat er Apps voor gebruikt hoeven te worden. Van iPhone naar Mac, van iPad naar iPhone, het kan allemaal. Wel zullen een aantal instellingen goed gezet moeten worden zoals bluetooth aan, hetzelfde wifi-netwerk aan, en wie er bestanden mogen sturen. Ook zal ‘Persoonlijke hotspot’ uitgezet moeten worden. Zie ook ons artikel over AIRDROP.

 

Bellen op apparaten die zich in hetzelfde netwerk begeven is ook een mogelijkheid. Ook hier geldt dat je met beide apparaten (waar je nu mee gaat bellen en je iPhone) op hetzelfde wifi netwerk moeten zitten, ingelogd moeten zijn met hetzelfde AppleID met de optie ‘FaceTime’ aan. Op de iPhone ga je naar ‘Instellingen’, ‘Telefoon’ en daar zet je bij ‘Bel via andere apparaten’ deze functie aan bij de apparaten waarop je telefonisch bereikbaar wilt zijn.

 

 

Berichten, zoals sms en mms kun je op verschillende apparaten ontvangen, zoals je Mac(Book), iPad of Apple Watch. Om dit door te sturen vanuit je iPhone, ga je naar ‘Instellingen’ en kies je ‘Berichten’. Op de Mac open je de App ‘Berichten’. Als het goed is, komt er een code tevoorschijn. Deze vul je in op de iPhone en klik op ‘Sta toe’.

 

 

 

 

 

Foto’s, Je kunt in verschillende apps, de camera van je iPhone gebruiken om iets in te scannen en dan te gebruiken in die betreffende app. Je opent bijvoorbeeld de app ‘Notities’ op je Mac(Book). Je klikt rechts en zoekt ‘maak foto’ of ‘scan documenten’. Er verschijnt een melding van het apparaat die je kunt gebruiken voor deze taak. Vervolgens opent de camera op het apparaat en kun je een foto maken of een scan.

 

 

 

Klembord, je kopieert een tekst op het ene apparaat en je kunt het plakken in de andere. Je merkt niet dat de gekopieerde tekst uit de App ‘Berichten’ ook op de Mac(Book) gebruikt kan worden, behalve aan het extra App-icoontje in de dock die tevoorschijn komt. Je kunt met de sneltoetsen om te plakken direct de tekst of het bestand op de Mac(Book) plakken.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top