HomePod mini

Met de HomePod mini is er een veel goedkopere versie (99 USD tegenover 299 USD) in de HomePod familie bijgekomen. De HomePod is in Nederland alleen via andere verkoopkanalen beschikbaar. Wel kan deze via Duitsland of Frankrijk worden aangeschaft.

 

HomePod

HomePod kennen we al een aantal jaren en is in de loop van de tijd wel verbeterd, maar een nieuwe HomePod was er tot nu toe niet. Tot oktober 2020. De HomePod mini is klein in volume, maar groots in geluid. Het bevat High Fidelity audio die zich aanpast naar de locatie.

Bediening

Met drie microfoons luistert de HomePod mini naar ‘Hé Siri’.
Een vierde microfoon zorgt ervoor dat dit commando ook wordt gehoord als er tegelijkertijd muziek wordt afgespeeld. Zo kun je deze HomePod mini op afstand bedienen.

Touchvlak

Verder zit op de HomePod mini een touchvlak waar je de muziek ook kunt bedienen.
Het volume veranderen, de muziek laten pauzeren en je kunt zelfs het volgende nummer via het oppervlak laten afspelen.
Verder werkt het uiteraard goed met Apple Music, maar ook voor podcasts, radio.com en binnenkort ook met Amazon Music en de Pandora muziekdienst.

 

Geluid

Zowel diepe basgeluiden als hoge frequenties zijn helder door de software bestuurde S50 chip.
Door het analyseren van de muziek, wordt deze realtime aangepast.
Als je meerdere HomePod mini’s hebt, spelen ze ook tegelijk door middel van de instelling ‘Stereoset-up’.

Software

Er komt nieuwe software waarbij de communicatie tussen iPhone en HomePod nog beter in elkaar overlopen. Zo zal er een regelaar in het scherm komen die je kunt bedienen zonder te ontgrendelen en kan er een playlist suggestie gemaakt worden als de iPhone zich vlakbij de HomePod bevindt.

Intercom berichten

Maar dat is niet alles! Via de HomePod is het mogelijk allerlei apparaten aan te sturen op dezelfde locatie. Zo kun je de HomePod als intercom gebruiken en berichten naar een andere HomePod op dezelfde locatie doorgeven. Dit werkt met iPhone, iPad, AppleWatch, AirPods en CarPlay.

Online reparatie indienen

Scroll naar top