Een Apple ID, wat is het en wat kan ik ermee?

 

Ik heb een Apple ID, en nu?


Het Apple ID, elke Apple eigenaar heeft ermee te maken. Maar wat kan je ermee en hoe werkt het? Een Apple ID is een inlog account van Apple. Het Apple ID is altijd gekoppeld aan je e-mailadres.

Waar gebruik je het Apple ID voor? Hieronder sommen wij een aantal punten op waarvoor we het Apple ID gebruiken:

  • Je kunt verschillende voorzieningen van Apple met het Apple ID gebruiken, zoals het doen van aankopen of het downloaden van Apps in de App Store, maar ook bij de iTunes Store en de Books Store;
  • Je logt er in je iCloud mee in. Hierin kun je je reservekopieën in opslaan. Ook kun je er in ‘Mijn bestanden’ je .docx etc. in opslaan. Als je op andere Apple apparaten ingelogd bent met je Apple ID, kun je ook je belangrijkste bestanden synchroniseren;
  • Op sommige websites kun je je Apple ID gebruiken om mee in te loggen, zodat je niet een extra account hoeft aan te maken;
  • Apple Pay gebruikt ook je Apple ID en het heeft nog veel meer functies.

 

 

 Kost alles met een Apple ID geld?

 

Nee, zo krijg je van Apple gratis 5GB opslag in je iCloud account. met het Apple ID kun je op op verschillende apparaten (als je met hetzelfde Apple ID bent ingelogd) dezelfde bestanden inzien, zoals Foto’s, Notities, Contacten, maar ook je iMessage-berichten en FaceTime-gesprekken. Ook zijn er veel apps gratis te downloaden in de App Store.

 

 Ik heb wel een iPhone, maar geen andere Apple producten, kan ik dan ook bestanden delen via mijn account?

 

Ja, je kunt op een Windows-pc ‘iCloud voor Windows’ installeren. Hierin kun je je Foto’s, Video’s, Contacten, Notities en andere bestanden zien.

 

 

 

iCloud voor Windows downloaden van de Microsoft StoreIk ben mijn wachtwoord vergeten van mijn Apple ID, wat nu?

 


Op iPhone, iPad of iPod touch:
Klik op de App ‘Instellingen’, dan op ‘Apple ID’ (device naam). Kies hier ‘Wachtwoord en beveiliging’. Hier krijg je de optie om het wachtwoord te wijzigen.
Omdat je bent ingelogd, kun je via het device het wachtwoord aanpassen met de toegangscode van het device.

Op een Mac met Catalina:
Klik linksboven op het Applemenu (), klik ‘Systeemvoorkeuren en dan ‘AppleID’.
Hier kies je voor ‘Wachtwoord en beveiliging’. Hier klik je op ‘Wijzig wachtwoord’. Er wordt een wachtwoord van je Mac gevraagd als beveiliging.


 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top