iPadOS 14

Er zijn steeds meer apps die in eerste instantie speciaal voor de iPad zijn ontwikkeld, waardoor iPad steeds meer op zichzelf gaat staan, zonder te leunen op iPhone ontwikkelingen.

Sidebars

De iPad is ook erg geschikt om foto’s te bekijken en voor het gebruikersgemak hebben ze dus een paar mooie aanvullingen in de nieuwe iPadOS toegevoegd.
In de app Foto zit een knop waardoor je een sidebar opent. Zo kun je gemakkelijk wisselen tussen de fotomappen. Ook kun je zo erg makkelijk je foto’s ordenen door de foto te slepen naar de juiste map en weer los te laten.
Deze sidebar is ook in andere apps toegevoegd, zoals Notities en Bestanden

 

Views

In diverse apps zoals iCloud Drive kun je de layout wijzigen in een toolbar bovenin. Zo kun je bijvoorbeeld in de Agenda een nieuwe activiteit toevoegen in die toolbar en daar dan ook alle functies van de agenda daarin bekijken.
Ook ziet de app Muziek er anders uit en kun je beter gebruik maken van het volledige scherm. Hier is ook de sidebar, waar je snel tussen mappen kunt wisselen.

Fullscreen

Zowel siri als het bellen zullen niet meer het volledige scherm overnemen als deze actief zijn. Siri heeft een bolletje in het scherm. Als je daarentegen gebeld wordt op de iPad, zul je dit zien als een ‘notificatie’ die bovenin het scherm verschijnt. Daar kies je dan voor openen of ophangen. Dat laatste kun je ook doen door de notificatie naar boven te vegen.
Deze functie om te zoeken is ook compacter geworden en overal voor in te zetten. Geen fullscreen meer dus voor al deze functies.

Widgets

De vernieuwde widget layout vanuit iOS 14 wordt ook geïmplementeerd in iPadOS 14. Dus ook hier kun je widgets in je homescreen slepen en in verschillende formaten.

Handwriting met Apple Pencil

Mensen die de Apple Pencil gebruiken, maken veel gebruik van handgeschreven tekst.
Deze tekst is helaas achteraf niet zomaar aan te passen, maar daar komt verandering in.
Handgeschreven teksten zijn in iPadOS 14 net zo makkelijk te veranderen als getypte teksten.
Zo herkent de iPad dat het tekst is en kun je een woord of zin selecteren, aanpassen of verplaatsen.
Nieuw is ook dat je in elk veld van de iPad handschreven tekst kunt schrijven, dit wordt automatisch omgezet naar getypte tekst.
Ook kun je getekende vormen automatisch een perfect vorm laten worden door de pencil even te pauzeren op de laatste plek.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top