iPhone batterij besparingstips

Wil jij ook een langere levensduur van je batterij? Hoe ga je het beste met je batterij om, zodat de batterij langer mee gaat, maar ook zodat je minder snel hoeft op te laden. In dit artikel lees je een aantal handige tips om het verbruik van je iPhone batterij te verlagen.

Lichtintensiteit aanpassen

 

Zet je beeldscherm iets donkerder via ‘Instellingen’ of via het Control Center.
Open App ‘Instellingen, ga dan naar ‘Beeldscherm en helderheid’. Hier kun je je lichtintensiteit aanpassen door het balkje naar links of rechts te bewegen. Hoe donkerder het beeld, hoe minder belasting dat is voor je batterij.

• Verder vind je hier ook een schuifje om de lichtintensiteit automatisch aan te passen. Je kunt dat instellen met een eigen tijdsschema of het verandert als de zon onder gaat en als de zon weer op komt.

• Ook kun je in dit menu ‘Til op om te activeren’ uitzetten. Dan licht het beeldscherm niet meer op als je de iPhone oppakt.

Lichtintensiteit via Control Center
De lichtintensiteit van je beeldscherm kun je ook veranderen via het Control Center.
Het Control Center bereik je door vanaf onderkant scherm omhoog te vegen.
(Bij iPhone X en hoger krijg je dit te zien door juist naar beneden te vegen vanaf de rechter bovenhoek.)
Als je in het Control Center het balkje met het zonnetje naar beneden schuift, is het beeld donkerder.

 


Vergrendeling & verbindingen 


Vergrendeling
Terug in het menu van ‘Beeldscherm en helderheid’ zit ook de optie ‘Automatisch slot’. Hier kun je aanpassen hoe lang het beeldscherm van de iPhone actief is, nadat je deze niet meer hebt aangeraakt. Hoe langer deze tijd is, hoe meer energie dat van de batterij vraagt.

 

Verbindingen
Wifi verbruikt minder energie dan verbonden zijn via je mobiele netwerk. Zet daarom Wifi aan in ruimtes waar je beschikt over een veilig Wifi netwerk. Als je iPhone niet continue Bluetooth verbinding nodig heeft, zet deze dan ook (tijdelijk) uit via het Control Center of bij ‘Instellingen’.

 


Locatievoorzieningen & Notificaties

 

Locatievoorzieningen
Open de App ‘Instellingen’ en scroll naar beneden, klik op ‘Privacy’. Bovenin zie je ‘Locatievoorzieningen’. Als je daarop klikt, zie je een lijst met al je apps waar je de locatievoorziening aan of uit kunt zetten. Meestal is er ook een optie om deze alleen bij het gebruik van de app aan te zetten.
Bij alle apps waar ‘Altijd’ achter staat, of ‘Bij gebruik’, zullen in het eerste geval altijd en in het tweede geval op de achtergrond je locatie blijven doorgeven. Ook dit vraagt meer van de batterij. Zet daarom de locatievoorziening bij de apps niet op ‘Altijd’, maar kies een andere optie die voor jou het meest geschikt is.

 

Notificaties
Als een app je scherm oplicht vanwege notificaties, dan vraagt dat ook steeds energie van je batterij.
Om de notificaties aan de passen open je de App ‘Instellingen’, dan ‘Berichtgeving’ en hier kun je per app aangeven wat je te zien wilt krijgen of de notificaties uit zetten.

 


Software en opladen

 

De laatste software bijwerken, soms zitten hier ook veranderingen in waardoor de batterij langer mee gaat of het laadproces verandert. Het opladen zelf kun je ook optimaliseren. Dan heeft de batterij een langere levensduur.
Open hiervoor de App ‘Instellingen’ en ga naar ‘Batterij’. Klik op ‘Batterijconditie’, hier is een schuifje ‘Geoptimaliseerd opladen’. Als je dit aan zet, zal je batterij een langere levensduur hebben.

 

 


 

Nog steeds te weinig batterijcapaciteit? Probeer dan de volgende tips

 

1. Energiebesparingsmodus
Zet je iPhone in een energie besparende stand. Niet alles functies werken dan, maar je batterij loopt wel langzamer leeg. Open hiervoor weer de App ‘Instellingen’ en ga naar ‘Batterij’. In dit menu kun je de energiebespaarmodus (tijdelijk) aanzetten. Het is ook mogelijk om dit via het Control Center te doen.

2. Even snel bijladen voor vertrek?

zie tip 1: 6 tips en tricks voor iOS

3. Batterij status bekijken
Controleer eenvoudig de status va je batterij: ga naar “Instellingen -> Batterij -> Batterij conditie”.
Staat hier “Reparatie” dan betekent dit dat de conditie van je batterij aanzienlijk is verminderd. De batterij kan dan het beste vervangen worden.
Staat hier bij de maximum capaciteit een percentage van lager dan 85% en ervaar je toch dat de batterij snel leeg gaat of spontaan uitvalt, ook dit kan duiden op een defecte batterij.
Laat het kosteloos controleren bij onze vestiging in Utrecht of Zwolle. Zie ook: iPhone batterij vervangen

 

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top