IT-beveiliging, waarom zou je beveiligen en waarmee?

Veiligheid

In de vakantieperiode zijn we vaak wel extra alert op onze woningen. We laten buren extra opletten, de brievenbus wordt geleegd en misschien krijgen zelfs je planten een scheut water of gaat er af en toe een gordijn open of dicht. Kortom, je geeft criminelen het idee dat er geleefd wordt. Maar let er ook iemand op je data?

 

IT-security @ home

Inmiddels zijn er overal computers met elkaar verbonden. Alleen al in huis is een wifi-netwerk een link tussen allerlei devices die deze met elkaar verbindt. Ook zijn er vaak nog andere apparaten te vinden in huishoudens die gekoppeld zijn aan het netwerk, zoals een slimme energiemeter, TV, speakers, wasmachine, zonnepanelen, een thermostaat of andere handige hulpjes in huis zoals verlichting of audio.
Je merkt vrijwel nooit of er iemand in je netwerk meekijkt, daarom is het is des te belangrijker dat je dit tijdig beveiligt.

 

IT-security @ work

In bedrijven is er nog veel meer gekoppeld binnen een netwerk. Er draaien servers mee die backups maken, (mail)accounts beheren, persoonsgegevens opslaan en vaak met bedrijfsgespecialiseerde software werken.
Gaat er in zo’n netwerk iets fout, dan kan het zijn dat er gegevens op straat komen te liggen, maar ook kan veel van het werk niet vanzelfsprekend weer opgepakt worden.
Nog erger is het als een hacker bewust je netwerk binnen wilt komen om het bedrijf vervolgens te chanteren om geld te betalen, zodat het netwerk weer kan draaien en de gegevens veilig blijven.

 

Cybersecurity stappenplan

Om je netwerk te beveiligen kun je kiezen voor verschillende manieren van beveiliging:
• Je kunt specifiek kiezen voor netwerkbeveiliging (bijv. firewall). Dan zorg je dat het netwerk tegen indringers beveiligd wordt.
• Tegenwoordig zijn persoonsgegevens erg waardevol voor andere partijen. Ook is de wetgeving strenger en zal niet alles zomaar bewaard mogen blijven. Om dit soort data veilig te stellen en te voldoen aan de privacy wetgeving, kun je de informatie laten beveiligen.
• Tevens bestaat er applicatie beveiliging (encryptie). Dan wordt er in de ontwerpfase van de software al gezorgd voor het beschermen van de software en de apparaten waarop het geïnstalleerd zal worden.
• Tot slot kan de computer of server nog beveiligd worden tegen aanvallen.
Zorg in elk geval voor een plan waarmee je zorgt dat het werk grotendeels door kan blijven gaan bij een dreiging (denk ook aan een back-up!). Na een aanval zal het een en ander van de processen moeten worden hersteld en je weet nooit hoeveel tijd dat in beslag neemt.
Zie ook: Hoelang kan jij zonder je data? 

 

CARD Services is Sophos Silver Partner

Sophos is de nummer 1 tegen hackers, veel andere bedrijven maken alleen virusscanners óf firewalls, Sophos maakt beide en combineert deze ook samen.
Weet je niet waar je moet beginnen, dan helpt CARD Services je graag op weg met één van de oplossingen die Sophos aanbiedt om je netwerk beter te beveiligen.
Wij bieden meerdere producten aan om meer inzicht in het netwerk te krijgen, deze beter te beveiligen en de eventuele aanvallen te coördineren.
CARD Services heeft Sophos gecertificeerde technici in dienst die je kunnen helpen met de beveiliging van uw data.

 

Welke IT-beveiliging is wenselijk?

Je kunt denken aan het beveiligen van het netwerk, van de devices zelf, of de software die daarop staat.
Zo kun je uiteindelijk je hele IT-infrastructuur veiliger maken en dat is van het grootste belang voor uw onderneming maar ook voor je klanten.
De mogelijkheden van Sophos zijn talloos:
• Anti-virus en Anti-malware;
• Anti-Ransomware;
• Disk Encryption;
• Firewall;
• Netwerk- en webprotection;
• Endpoint protection;
• E-mail protection;
• Mobile security.

Geef je wensen te kennen en we zoeken samen een geschikt product voor je netwerk uit.

Jij bent verantwoordelijk voor je eigen data, wacht dus niet tot het te laat is, wees de hacker voor!

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top