Meldingen op je Apple Watch

Je Apple Watch gebruiken voor berichten en gesprekken

De Apple Watch heeft vele functies, maar deze zijn lang niet altijd even handig in gebruik. Vele zijn dan ook meer bedoeld ter notificatie, omdat er iets op je iPhone gebeurt.
Bellen via de Apple Watch bijvoorbeeld, dat levert erg veel achtergrond geluiden op en de beller kun je ook niet altijd goed verstaan. Ook kun je niet alle Apps bedienen, daar zijn dan alleen de notificaties van zichtbaar. Je hebt dan je iPhone wel nodig.

Toch zijn er slimme instellingen voor de Apple Watch, zodat je niet altijd naar je iPhone hoeft te grijpen als je een melding krijgt op je Watch.

 

Antwoorden op berichten

Je kunt met je Apple Watch antwoorden op iMessage berichten. Er is geen typemogelijkheid, maar je kunt wel zelf standaardberichten aanmaken. Om deze antwoorden aan te passen of aan te vullen open op je iPhone de Watch-App. Scroll naar ‘Berichten’ en kies ‘Standaardantwoorden’.
Hier kun je de antwoorden aanpassen, aanvullen en de volgorde veranderen. Op je Watch zie je voortaan de antwoorden in deze volgorde staan. Ook heb je de mogelijkheid om ‘Slimme antwoorden’ uit te zetten. Dit zijn antwoorden die WatchOS zelf bedenkt naar aanleiding van het bericht dat je binnen krijgt.

Bellen en FaceTime op de Apple Watch

Als je gebeld wordt op de Apple Watch, krijg je de mogelijkheid om op te nemen of op te hangen. Naast deze mogelijkheden is er ook een knopje met 3 puntjes. Als je daarop drukt, krijg je de mogelijkheid om een bericht te versturen of om met de iPhone op te nemen.
De beller krijgt vervolgens van Siri te horen dat deze even geduld moet hebben en dan klinkt er een wachttoon.
Op de iPhone van de ontvanger staat dat de beller in de wacht staat. Je kunt deze dan opnemen op de iPhone opnemen door te swipen.
Datzelfde kan ook bij FaceTime gesprekken. Een FaceTime gesprek kun je ook opnemen met je Apple Watch, maar dat wordt dan automatisch een audiogesprek.

Walkietalkie

De Walkietalkie App is er één van Apple zelf. Je voegt vrienden toe waarmee je dan wilt praten via de Apple Watch. Als dit contact de uitnodiging tot vriendschap accepteert, kleurt het contact geel en kun je met deze persoon praten als deze de Apple Watch om heeft en ook beschikbaar is.
Om te praten druk je op de grote gele knop, deze laat je pas los als je klaar bent met praten. Even later hoort de andere persoon je gesproken bericht en kan op dezelfde manier antwoorden.

Wil je ook andere meldingen, zoals Whatsapp, bekijken op je Watch?

Je kunt meldingen van andere apps wel binnen zien komen. Om deze meldingen aan te zetten, moet je de betreffende app toevoegen aan de Apple Watch. Alle apps op je iPhone die ook beschikbaar zijn voor de Apple Watch staan automatisch in de lijst als je op de iPhone. Je vindt ze in de ‘Watch-app’.
Open in de iPhone de Watch-app. Onderaan vind je alle apps. Per app kun je aangeven of deze mag matchen met je iPhone. Vanaf de match krijg je de dezelfde meldingen binnen die je normaal ook op je iPhone binnenkrijgt. Wil je de meldingen op de Apple Watch anders hebben, dan kun je deze aanpassen in hetzelfde menu door bijvoorbeeld het geluid uit te zetten of meldingen te herhalen.

Online reparatie indienen

Scroll naar top