Met je iPhone fotograferen als een pro

Je kunt de iPhone prima gebruiken als camera, zeker onderweg. Er zijn nog maar weinig mensen die met een aparte camera op pad gaan.
Er zijn ook veel instellingen om de foto te maken met de Camera-app.
Ook achteraf kun je vrij veel bewerken in de Foto-app.

6 Tips voor het maken van foto’s met de Camera-app

1. Ga niet onnodig inzoomen. Vaak wordt de foto hier minder scherp van.

 

2. Flitsen is ook niet altijd fijn voor het eindresultaat. Je kunt bij een donkere foto ook achteraf nog wat licht toevoegen met het ‘toverstafje’.

 

3. Gebruik de volumeknoppen als opnameknop, zo beweegt je iPhone minder op het moment dat je de foto maakt. Je kunt ook de volumeknop van je aangesloten oortjes gebruiken, dan heb je als het ware een afstandsbediening. Je kunt de iPhone ook op een statief zetten.
Heb je een AppleWatch? Dan kun je de Watch ook gebruiken als opnameknop op afstand.

 

4. Zet ‘Live foto’ aan (middelste icoon bovenaan met cirkels), je krijgt dan 3 seconden aan beelden als je een foto maakt, hieruit kun je dan het beste shot opslaan.

5. Bij een actiefoto kun je burst gebruiken. Houd hiervoor de opnameknop een tijdje ingedrukt. Je krijgt nu 10 foto’s in 1 seconde. Minder kans op een onscherpe foto, maar vooral een grotere slagingskans dat de actie ook daadwerkelijk op één van de foto’s staat. Deze burst foto’s vind je terug in een aparte map in de Foto-app.

6. Gebruik de HDR (High Dynamic Range) functie. Hiermee maak je mooiere opnames als er veel lichtcontrast is.

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top