Oudere mac vervangen of liever upgraden?

Je kunt een Mac(Book) op twee manieren upgraden. Door de software of door de hardware te vervangen.

Software

Werk te allen tijde de software bij naar de nieuwste versie die voor jou Mac(Book) beschikbaar is. Er zijn bij elke update tal van verbeteringen en soms zit er ook een verbeterde beveiliging ingebouwd.
Kijk ook eens naar de programma’s die je niet meer gebruikt. Deze zijn wellicht verouderd en werken niet goed meer samen met een vernieuwd besturingssysteem. Als ze deze programma’s niet meer gebruikt, kun je deze ruimte beter vrij maken door de programma’s te deïnstalleren.
Je kunt ook een afspraak maken voor hulp, ondersteuning of advies hierover.

Zie ook

Hardware

Soms is de hardware verouderd ten opzichte van de huidige technieken, maar onderdelen slijten natuurlijk ook door het gebruik en zelfs zonder gebruik verouderen sommige onderdelen.
Voordat je een andere Mac(Book) aanschaft, is het slim om te kijken of je oude apparaat misschien nog even mee kan door deze te upgraden met nieuwe hardware.
Er kan vrij veel worden vervangen in diverse Mac(Book)s. Denk aan het geheugen, de (opstart)schijf, de videokaart, maar ook het beeldscherm, de batterij, de trackpad of het toetsenbord.

Repareren of een andere Mac(Book)?
We stellen altijd eerste een diagnose. Als blijkt dat repareren een kostbare zaak gaat worden, zullen we je ook adviseren om over te stappen naar een andere Mac(Book).
• Wanneer dat het geval zou zijn hangt af van de volgende factoren:
• Kan de nieuwste (veilige) software er nog op gedraaid worden?
• Is de Mac(Book) erg beschadigd?
• Hoeveel van de hardware dient er vervangen te worden?
Om je een indicatie van de kosten te geven en een advies daarbij, kun je een afspraak maken voor een gratis Sneldiagnose.

Heeft u meerdere zakelijke Mac(Book)s? Vraag dan naar de mogelijkheden, CARD Services denkt graag mee of en hoe uw apparatuur (evt. gefaseerd) geüpgraded kan worden.

 

Reinigen


Heb je het vermoeden dat er veel stof in het apparaat zit bijvoorbeeld omdat je stof ziet of omdat de ventilator veel geluid maakt of vaker aan gaat? Maak een afspraak, zodat we het apparaat van binnen kunnen bekijken.

Je kunt je Mac(Book) ook beter laten werken door deze regelmatig aan de buitenzijde te reinigen en in een stofvrije omgeving op te bergen. Er kan zich namelijk nogal wat vuil en stof bevinden in een Mac(Book). Dit heeft veel te maken met het gebruik en de ruimte waarin deze wordt gebruikt en wordt opgeborgen.
Een MacBook berg je liever op in een daarvoor bestemde sleeve of hoes, maar in elk geval niet in een stoffige ruimte. Ook is het niet verstandig andere spullen bovenop een gesloten Mac(Book) te leggen.

Je kunt de Mac(Book) zelf reinigen aan de buitenzijde. Zorg altijd dat de Mac(Book) uit staat en koppel deze los van de stroom. Gebruik een meegeleverde doek of anders een vochtige pluisvrije doek. Gebruik nooit een reinigingsmiddel en zorg dat er nooit vocht in een opening terecht komt.
Het beeldscherm kan ernstige schade oplopen door het gebruik van verkeerde reinigingsmiddelen. Gebruik alleen middelen die hiervoor bedoeld zijn en spuit ze niet rechtstreeks op het beeldscherm, maar op een pluisvrije doek.

Bij onze vestigingen in Zwolle & Utrecht kun je voor € 8,00 CARD Cleaner aanschaffen, poetsmiddel voor al je Apple producten! Ben je in de buurt? Stap dan even gelijk even binnen!

Toch toe aan een nieuwe Mac(Book)?

Wat te doen met je oude apparaat?
Als de Mac(Book) nog goed functioneert, kun je deze ook een andere functie geven. Bekijk er bijvoorbeeld films op of gebruik hem als externe harde schijf. Je kunt hem dan gebruiken voor je back-ups of door daar data op te slaan. Bedenk wel dat als deze op het netwerk aangesloten is en niet de nieuwste software heeft, het kán zijn dat de Mac(Book) minder goed beveiligd is dan een met nieuwere software.

Zijn deze doelen niet voor jou geschikt? Overweeg dan om je oude apparaat aan iemand anders of een school te geven. Wellicht wordt er nog jaren met plezier gebruik van gemaakt.

Voor advies van een nieuwere Mac(Book) kun je altijd contact opnemen met een van onze CARD Services vestigingen. Je kunt ook je Mac(Book) rechtstreeks online aanmelden via ons reparatieportaal.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top