Persoonlijke hotspot/Instant hotspot

Een persoonlijke hotspot is een fijne manier om je databundel te delen met een ander apparaat die geen of te weinig databundel heeft.
Zo is het dus in veel gevallen niet nodig een apparaat aan te schaffen waar een SIMkaart in kan, deze zijn vaak veel duurder en je bent ook extra kosten kwijt voor de SIM en eventueel het abonnement of de bundel. Waarom niet je bestaande bundel delen met het apparaat.

 

Onderweg

Op deze manier kun je onderweg, zonder wifi, toch verbinding hebben met Internet, door gebruik te maken van je databundel van bijvoorbeeld je iPhone.
Het is meestal niet al te snel, soms zul je even moeten wachten tot er een beter bereik is, maar om even iets op te zoeken of te mailen is het prima, zeker als je in stedelijk gebied bent met een goed 4G netwerk.

 

Veiligheid

Het is veiliger om met een persoonlijk hotspot verbinding te hebben met Internet, dan met een onbekend/onbeveiligd WiFi netwerk. Met een extra vakantiebundel kun je dan ook zonder het trage hotelWiFi gewoon blijven surfen. Je zult wel het apparaat bij de hand moeten hebben, waar het netwerk signaal vandaan komt.

 

Instellingen iPhone

Om deze instelling aan te zettten, ga je op je iPhone naar ‘Instellingen’. Hier klik je op ‘Persoonlijke hotspot’.
Vervolgens zet je het schuifje op groen bij ‘Sta anderen toe verbinding te maken’.
Eronder staat een wachtwoord dat je wellicht op het andere apparaat zult moeten invoeren als deze niet via Continuïteit is verbonden.
Ook kun je zo je databundel delen met iemand die niet als gezinslid met je AppleID verbonden is.

 

 

Instellingen Mac(Book)

Nu zul je op je Mac(Book) ook iets moeten instellen. Klik op je Mac(Book) op het wifi-icoontje bovenin de balk en kies voor het juist apparaat in het lijstje onder ‘persoonlijke hotspots’. Het wifi icoontje verandert dan naar twee ovalen die door elkaar steken, als een ketting.

Je ziet op de iPhone ook dat er nu verbinding is. De balk bovenin wordt blauw en vertoont hetzelfde ‘ketting-icoon’. Zolang dit er staat, is er verbinding tussen de apparaten. Zet dit dus zelf weer uit als de verbinding niet meer nodig is. Sommige providers hebben de service om een melding te geven als het data-limiet bijna bereikt is. Het is wel verstandig dit aan te zetten bij je provider.

 

Verbinding

Je kunt zowel via WiFi, bluetooth als met USB gebruik maken van de functie “persoonlijke hotspot”. Je ziet bij het hebben van een verbinding bovenin de balk twee ovalen als symbool. Overigens kun je deze functie ook delen met gezinsleden en zit je niet vast aan je eigen Apple ID.

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top