Programmeren met Apple’s Swift

Leren programmeren, volgens Apple kan iedereen dat, vanaf 8 jaar

Vanaf 8 jaar kunnen leren programmeren in de programmeertaal ‘Swift’, dat door Apple zelf is ontwikkeld. Het idee achter deze programmeertaal is dat iedereen kan leren programmeren.

Swift 5

Door de open source code is de broncode ook voor iedereen te bekijken, het werkt op iOS 7 en nieuwer en is gemakkelijk te leren. Maak er vervolgens Apps mee voor iOS, macOS of watchOS.
Sinds 2019 is Swift 5 online waarbij Apple een grote ontwikkelaars stap heeft gemaakt.
Vanaf Swift 5 wordt ook ABI (Application Binary Interface) ondersteund.
Dit kenden we al van de voorloper van Swift, Objective-C, maar was nog niet te gebruiken bij Swift.

(Leren werken met Swift?: Klik hier voor een handige YouTube video)

In het kort komt het erop neer dat de koppeling tussen de apps en het besturingssysteem nu op de achtergrond veranderd is, waardoor de te maken Swift-apps zelf een stuk kleiner kan zijn met Swift 5.
Er is veel meer mogelijk in Swift dan de eerdere programmeertalen. Door de talloze mogelijkheden, die eenvoudig te leren zijn, is deze programmeertaal er eentje die het waard is om tijd in te investeren.
Apple zal niet snel afwijken van deze programmeertaal en heeft zelfs voor leerlingen vanaf 8 jaar een cursus ontwikkeld, ‘Swift Playground’.

 

Swift Playground

Spelenderwijs maak je je de eerste beginselen van Swift eigen, de ‘Fundamentals of Swift’.
Swift Playground is nu verkrijgbaar in vele talen, waaronder Nederlands en Engels.
Je leert op speelse en interactieve manier omgaan met programmeertaal.
Dezelfde taal waarmee professionals Apps maken.

 

Via de App Swift Playground leren ze puzzels op te lossen en krijgen ze programmeeropdrachten. Zoals het besturen van figuren. Zo zijn er connected devices van Lego die je met je eigen code kunt laten bewegen. Door deze leuke uitdagingen leren ze veel gemakkelijker op een leuke manier de codes te gebruiken.
Je kunt voor bijvoorbeeld Parrot, MeeBot, of Dash opdrachten krijgen waardoor deze robotten kunnen praten, of dansen en vliegen.

 

Maar er zijn ook boeken en cursussen te vinden voor studenten, ontwikkelaars en docenten. In Books staan talloze cursussen voor het leren programmeren met Swift.
Het boek ‘The Swift Programming Language’ is gratis te downloaden.

 

Online reparatie indienen

Scroll naar top