Reinigen van Apple producten

Als je een nieuw Apple product koopt is het mooiste vaak het uitpakken van het apparaat.
Want zo nieuw, zo schoon, zo gaaf zie je ze alleen als je nieuwe apparaat uit de doos gehaald wordt.

 

Hoe houd je je product zo lang mogelijk als nieuw?

 

Verpakking
Het is wel heel belangrijk om er zuinig mee om te gaan. Een beschadiging ontstaat vrijwel altijd per ongeluk en als je altijd voorzichtig met het apparaat omgaat, is de kans op beschadigingen ook kleiner. Verpak het apparaat daarom goed als je ermee op pad gaat. In een sleeve, hoes, tas of case.
Bewaar de verpakking waar het apparaat in zat, deze kan van pas komen bij bijvoorbeeld het versturen in verband met een reparatie of bij het doorverkopen van het apparaat.

 

Stofvrij opbergen
Als je je Macbook, iPhone of iPad opbergt, doe deze dan in een stofvrije hoes. Een desktop die blijft staan, zul je in een stofvrije omgeving neer
moeten zetten om deze netjes te houden. Het apparaat zuigt namelijk de stofdeeltjes naar binnen.
Voor de iMac zijn ook hoezen verkrijgbaar. Bij oudere macs komt het wel eens voor dat ze trager worden door de stof die ophoopt in de computer. Het kan zelfs achter je scherm komen te zitten.
Stapel nooit Macbooks op elkaar, zet er ook nooit iets bovenop. Dit kan zorgen voor schade.

Je kunt voor het reinigen van de binnenzijde je Mac(book) langs brengen bij één van onze vestigingen van CARD Services

 

Schoonmaken buitenzijde apparaten
Zet altijd eerst het apparaat uit en ontkoppel het van de stroom. Voor de buitenzijde kan een vochtige pluisvrije doek worden gebruikt, zolang er geen vocht in de openingen van het apparaat kan komen. Dit geldt voor alle apparaten, voor Macs maar ook voor iPads, iPhones, keyboards (batterij eruit halen of loskoppelen en uitzetten), randapparatuur en accessoires. Voor leren accessoires zijn wel middelen te gebruiken, maar dat verkleurt wel het leer.
Gebruik nooit rechtstreeks vocht bij het schoonmaken, dus ook geen oplosmiddelen, schuurmiddelen of spuitbussen.

Beeldschermen

Voor beeldschermen nooit schoonmaakmiddelen gebruiken, alleen een pluisvrije doek, eventueel heel licht bevochtigd.
Of gebruik een reiniger die speciaal voor je beeldscherm is bedoeld, breng dat middel dan aan op een pluisvrije doek, nooit rechtstreeks op het scherm. Dit geldt voor losse beeldschermen, maar natuurlijk ook voor het beeldscherm van je MacBook, je iPhone, je iPad of je iPod.

Apple pencil

Let erop dat er geen vocht in de naad tussen de punt en de behuizing terechtkomt. Pluisvrije licht bevochtigde doek gebruiken.

 

Bacteriën
Het is algemeen bekend dat er op toetsenborden erg veel bacteriën leven. Op een vierkante centimeter leven gemiddeld zo’n 500 bacteriën heeft de Universiteit van Arizona eens ontdekt. Op een gemiddelde wc-bril zijn dat er 8 per vierkante centimeter en op een muis zo’n 250 per vierkante centimeter. Daarom is het goed zowel je toetsenbord als muis geregeld schoon te maken. Zeker als je ook nog eens eet aan je werkplek. Je handen regelmatig wassen helpt ook, maar het regelmatig reinigen, met een desinfecterend doekje dat niet al te nat is, verlaagd het aantal bacteriën al met 99%.

 

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top