Storingen door accessoires?

Storingen door gebruik van accessoires

Storingen zijn altijd vervelend, vooral omdat je meestal de oorzaak niet direct weet. Toch zijn er veel storingen aan je mobiele (Apple) apparaat die je zelf kan oplossen.
Storingen kunnen ontstaan als er accessoires gebruikt worden die bepaalde functies van het apparaat beïnvloeden.

Magnetische accessoires

Magnetische velden in de buurt van je iPhone kunnen sensoren in de iPhone verstoren waardoor bijvoorbeeld je beeldstabilisatie bij het maken van foto’s niet goed meer werkt.
Hierdoor maak je geen scherpe foto’s meer als de camera per ongeluk beweegt.
De nauwkeurigheid van de lens is minder goed en het bewegingsbereik van de lens zelf kan ook worden beperkt. Om dit te voorkomen, zul je beter geen accessoires gebruiken waarbij een metalen plaat of magneet in de buurt van de camera komt.
Ook kan de locatievoorziening verstoord raken door een magnetisch veld, waardoor je bewegingsrichting in navigatieapps niet meer goed weergegeven wordt.
Kies daarom liever niet voor een magnetische hoes of booklet voor je mobiele apparaat. Laadt bij voorkeur ook het apparaat op zonder de hoes vanwege de warme in het apparaat.

 

Lightning accessoires

Je kunt apparaten aansluiten via de lightning-ingang. Bijvoorbeeld om een backup te maken via iTunes, maar ook om je iPhone op te laden. Er bestaan tal van accessoires die de lightning-ingang gebruiken, zoals oordopjes, bloeddrukmeters, mini-ventilators.
Om te voorkomen dat vreemden hier gebruik van kunnen maken om bijvoorbeeld data te kopiëren, kun je aanzetten dat je alleen bij een ontgrendeld toestel de lightning-ingang mag gebruiken.
Zo zal een ander dus je TouchID/FaceID of passcode nodig hebben om de lightning-ingang te kunnen gebruiken.
Om dit aan te zetten ga je naar ‘Instellingen’ en kies je ‘Touch ID en toegangscode’, of ‘Face ID en toegangscode’. Hier heb je onderaan de mogelijkheid om USB accessoires alleen te mogen gebruiken bij een ontgrendelde iPhone. Let wel op bij de externe apparaten die je aansluit.
Dit zijn lang niet altijd officiële Apple producten. Mocht de lightning-ingang stuk gaan, bijvoorbeeld doorbranden, kun je de iPhone niet meer opladen via USB. Dit wordt door Apple over het algemeen gezien als schade en valt dan niet onder garantie.
Dan kun je hooguit nog draadloos opladen als je iPhone daar geschikt voor is.

 

Diagnose bij storingen lightning-ingang

Geeft het apparaat een melding dat het de USB accessoire niet ondersteunt of laadt het apparaat moeilijk op, dan kunnen er verschillende oorzaken zijn.
Het kan zijn dat het accessoire stuk is, of dat de kabel niet MFI gecertificeerd is.
Het kan natuurlijk ook dat de lightning-ingang zelf stuk is of stoffig.
Voor een diagnose bij CARD Services kun je een ‘klaar terwijl je (buiten) wacht’ afspraak maken, neem ook de accessoires mee waar deze melding bij tevoorschijn komt.

 

Storingen in ontvangst

Zowel WiFi als Bluetooth signaal kunnen haperen door omgevingsfactoren. Je merkt dat doordat het signaal slechter is of omdat je muis-aanwijzer of geluid hapert bij een bluetooth verbinding.
Hier kun je zelf het één en ander aan verbeteren.

• Zorg dat het apparaat niet te ver van het signaal af staat. Dus breng je bluetooth apparaat dichterbij je device en zorg dat je niet te ver van je WiFi router af bent.
• Er kunnen ook (te) veel apparaten op hetzelfde WiFi netwerk zitten. Kies dan voor een ander veilig WiFi netwerk op bijvoorbeeld 5GHz. De 2,4GHz band wordt namelijk ook door bluetooth gebruikt.
• Ook je magnetron verstoort hoogstwaarschijnlijk je 2,4GHZ WiFi netwerk.
• Kijk eens goed naar de locatie van je router. Staat deze in de meterkast? Geen goed idee voor je WiFi ontvangst in huis. Maar ver weg in een hoek van het huis ook niet. Dan zitten er meer muren en andere signalen tussenom het signaal te kunnen bereiken aan de andere kant van het huis.
• Metalen voorwerpen of dikke muren en vloeren tussen de apparaten zullen de werking ook kunnen verstoren.
• Is je Bluetooth ontvangst verstoord? dan zou je je WiFi signaal eens uit kunnen zetten om te zien of dat helpt. Kies voor het WiFi netwerk liever de 5GHZ band als dat mogelijk is.

 

Bescherming van je beeldscherm

Wat vrijwel nooit een storing geeft is de bescherming van je beeldscherm. Je beeldscherm beschermen is een goed idee, er ontstaan bijvoorbeeld minder krassen en soms is je mobiele apparaat ook beter beschermd bij een val. Vaak zie je deze bescherming in de vorm van een dunne plastic laag folie.
Dat is een enkele laag die je beeldscherm tegen krassen zal beschermen.
Ook kun je kiezen voor een tempered glass. Dit zijn dan meerdere lagen op elkaar waardoor dit kan breken bij een val van een voorwerp op de iPhone of bij een val zelf. En met geluk breekt dan alleen het tempered glass en niet je beeldscherm. Deze vorm van bescherming is dan ook veel steviger en dikker.
Kies een bescherming die speciaal voor jou iPhone/iPad is. Anders plak je misschien over je speaker heen.

 

Bij CARD Services komen geregeld iPhones binnen voor een beeldscherm reparatie, waar bij binnenkomst blijkt dat gelukkig alleen het tempered glass gebroken was en niet het beeldscherm zelf!
Soms zie je het verschil amper, maar het is een goede reden om voor een klein bedrag in zo’n laagje beschermend glas te investeren. Ook beschermt het heel goed tegen krassen. Ze zijn makkelijk aan te brengen, maar je kunt dat ook door CARD Services laten doen bij aanschaf van het tempered glass. Voor meer informatie over tempered glass kunt u altijd ons bellen: Utrecht: 038 – 423 35 36 | Zwolle: 030 – 204 02 24

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top