Tijd voor een nieuwe iPhone batterij?

De batterij is een ontzettend belangrijk onderdeel van de iPhone. Toch besteden we er niet zoveel aandacht aan, terwijl je best wat stroom kunt besparen tijdens het gebruik, zodat je minder afhankelijk wordt van het stroomnetwerk of een powerbank.

Wanneer is het tijd voor een nieuwe batterij?

Als je iPhone zowel ‘s nachts als overdag aan de lader moet, is het aan te raden de batterij eens te laten vervangen. Een batterij zou wel 2 jaar probleemloos mee moeten gaan, maar gaat uiteindelijk wel steeds iets minder lang presteren. Je kunt altijd langskomen voor een test naar de capaciteit en de functionaliteit van je batterij. Maak een ‘klaar terwijl je (buiten) wacht’ afspraak via onze website en vermeld dat je komt voor een batterijcontrole of een batterijvervanging.
CARD Services kiest alleen voor een originele Apple batterijen die het na plaatsing ongeveer 2 jaar* probleemloos zou moeten doen.

 

Valt je iPhone plotseling helemaal uit?

Dit kan met de batterij te maken hebben, maar ook met iets anders, bijvoorbeeld schade of het moederbord. Alle lithium-ion batterijen verouderen chemisch gezien. Bij een chemisch verouderde batterij zul je merken dat deze steeds vaker opgeladen moet worden, maar ook dat er soms niet de optimale prestaties verricht kunnen worden. Kom daarom langs voor een batterijtest. Als deze test goed is, zal er iets anders aan de hand moeten. Dat zal eerst onderzocht moeten worden.

 

Rood, oranje of groen licht

Apple hanteert een zogeheten ‘stoplicht’-systeem voor batterijen. Er wordt een test uitgevoerd en afhankelijk van de capaciteit en werking van de batterij komt een uitslag.
Rood geeft aan dat de batterij niet meer functioneel is en vervangen moet worden.
Oranje geeft aan dat het aan te raden is om de batterij te vervangen.
Groen geeft aan dat de batterij prima functioneert.

 

Garantie op de batterij?

Nee, vrijwel nooit. Een batterij veroudert, ook als het apparaat weinig doet of uit staat. Er wordt zelden garantie op een batterij gegeven, tenzij het volgens Apple overduidelijk is dat er iets anders niet deugt aan de batterij dan veroudering.
Er kan dus in bepaalde situatie wel garantie zitten op een batterij, bijvoorbeeld als deze een rode testuitkomst geeft binnen de garantietermijn. Voorwaarde is wel dat het toestel en de batterij geen schade hebben. Een batterij zou ongeveer 2 jaar* probleemloos mee moeten gaan, maar gaat uiteindelijk wel steeds iets minder goed presteren, net als iedere andere oplaadbare batterij dat doet.

 

Tarieven originele batterijen

Het levert veel frustratie op als deze snel leegloopt of je iPhone zelfs gaat uitvallen. Een nieuwe originele iPhone batterij kun je bij CARD Services laten plaatsen, de kosten variëren tussen de €55,- en €85,-. Klik hier voor de actuele batterij vervangingstarieven.

 

Wat kun je zelf doen?

Je kunt zelf de capaciteit van de batterij ook zien. Ga naar ‘Instellingen’ en klik op ‘Batterij’. Hier kies je voor ‘Batterijconditie’. De capaciteit staat in percentage weergegeven. Als deze onder de 80% zit, kan het aan te raden zijn om de batterij te vervangen als je klachten ervaart. Soms ervaar je pas klachten bij een veel lager percentage. Onder de capaciteit lees je of de batterij de piekprestaties nog aan kan.

 

Gebruikstips

• Laad je iPhone niet op waar het warm is en nooit in de zon. Doe je hoesje eraf bij het opladen;
• Leg je iPhone nooit in de directe zon. Temperatuur tussen de 16 en 22 is het meest ideaal. Gebruik de iPhone niet in een ruimte boven de 35 graden, dan kun je de batterij permanent mee beschadigen;
• Gebruik je de iPhone tijdelijk niet? Laad de batterij dan half op en zet hem uit voordat je hem opbergt;
• Zet het display niet op volle helderheid, dat scheelt veel energie, of regel de helderheid automatisch;
• Zet locatie voorzieningen alleen aan bij de apps waarvan jij vindt dat dat nodig is;
• Zet Wifi aan waar je veilig netwerk hebt, zet wifi uit als je de deur uit stapt. Dan blijft de iPhone niet zoeken naar een netwerk;
• Bluetooth kun je uitzetten als je deze niet nodig hebt, anders blijft deze signaal zoeken;
• Werk de software bij, soms zitten er ‘foutjes’ in waardoor de batterij sneller leegloopt;
• Is het batterijniveau alsnog laag, dan kun je de iPhone op de energiebesparingsmodus zetten.

* Een lithium-ionbatterij laadt sneller op en is lichter in gewicht. Ook gaat deze langer mee. Zo is de levensduur van de batterij dus langer. Hoe lang een batterij meegaat, is afhankelijk van het gebruik ervan. De ‘chemische leeftijd’. Dat heeft niet alleen met ouderdom te maken, maar juist ook met de hoeveelheid opladingen en de behandeling van de batterij.

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top