Lees de tips voordat u upgrade naar macOS Catalina

Tips voordat u upgrade naar macOS Catalina

Zijn uw applicaties 64-bits? Indien u wilt upgraden naar macOS Catalina, dan dient u goed in de gaten te houden of uw reeds geïnstalleerde applicaties wel 64-bits zijn. Is dit niet het geval? Dan zal de software onder macOS Catalina niet meer werken, erg vervelend als u verder wilt werken.

Volg daarom eerst onderstaande stappen zodat u weet of u kunt upgraden naar macOS Catalina:
Stap 1: klik op het Apple icoon linksboven in de hoek van uw Mac en kies voor “Over deze Mac”

Stap 2: Onder het tabblad Overzicht klikt u op “Systeemoverzicht…”

Stap 3: Indien u nog geen gebruik maakt van macOS Mojave: In het venster dat zich opent, scrollt u in de linker kolom omlaag naar het hoofdstuk “Software” en vervolgens klikt u op “Programma’s.

Stap 4: Aan de rechterkant verschijnt een lijst van applicaties, in de kolom 64-bits ziet u per applicaties Ja of Nee staan. De programma’s waar Nee achter staat, zullen niet werken onder macOS Catalina. Het is dus zaak om deze eerst bij te werken! Op de websites van de betreffende applicaties is vaak informatie te vinden over updates welke de applicaties geschikt maken voor macOS Catalina.

*Gebruikt u al macOS Mojave, dan kunt u in plaats van op programma’s kiezen voor “Verouderde software”. Vervolgens ziet u een overzicht van applicaties die nog niet 64-bits zijn.

Maak voordat u gaat upgraden altijd eerst een back-up van uw data!

Hopelijk heeft u profijt van onze tip, komt u er niet uit of loopt u onverhoopt toch tegen problemen aan? Neem dan contact op met een van onze Apple specialisten.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top