Updaten: bijwerken van de software van je devices

Waarom zou je een update snel willen installeren?

• Er zijn vaak wat foutjes uitgehaald, waardoor bepaalde apps het beter doen;
• Update zowel je geïnstalleerd apps als de software, hierdoor is alles weer goed op elkaar afgestemd;
• Veiligheid, er zijn regelmatig zogeheten security updates. Met de nieuwste software is je device beter beschermd.

 

Wat is het verschil tussen Update, Upgrade en Downgrade?

Update; wanneer er een nieuwe versie van de software beschikbaar is, bijvoorbeeld van 13.1.1 naar 13.1.2
Upgrade; dit is ook vernieuwde software, maar dan met grote veranderingen. Vaak zie je dan ook het eerste cijfer veranderen, bijvoorbeeld van iOS 12 naar iOS 13
Downgrade; is eigenlijk zelden een goed idee, gezien de betere veiligheid van de nieuwste update. Tenzij je een bèta versie hebt en weer de laatste originele versie terug wilt zetten.

 

 

4 Tips bij het updaten van je Apple device

1: Zorg dat je eerst een recente back-up hebt van je device wat je wilt updaten. Mocht er tijdens het updaten iets mis gaan, heb je in elk geval die gegevens opgeslagen.

 

 

 

 

 

2: Op de Apple support pagina vind je onderaan de site een menu. Onder ‘Bronnen’ staat ‘Downloads en updates’. Hier vind je allerlei informatie over de verschillende updates die er zijn geweest en kun je ze ook downloaden.

 

 

 

 

3: Je kunt je device automatisch laten bijwerken.
Voor iOS en iPadOS: Ga naar ‘Instellingen’, ‘Algemeen’ en klik op ‘Software-update’. Hier kun je de optie aanzetten om automatisch bij te werken naar een nieuwere versie van de software zodra deze beschikbaar is. Het kan zijn dat zo nu en dan toch handmatig een update gestart moet worden.
Overigens kan dit ook via de computer (bijvoorbeeld als een draadloze verbinding ontbreekt), via ‘Finder’, sluit de iPhone aan, zoek het apparaat links in de Finder. In de tabjes bovenin ga je naar ‘Algemeen’ en klik dan op ‘Zoek naar update’. Als er iets gevonden wordt, kun je klikken op ‘Download en installeer’.

 

 

4: De apps zelf kun je ook automatisch laten updaten. Ga voor deze instelling naar de App ‘Instellingen’, scroll naar ‘iTunes Store en App Store’. Hier kun je van alles aan en uit zetten wat betreft je automatische downloads.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top