Uw accounts beveiligen met tweestapsverificatie

Tweestapsverificatie, wat is het?
In een notendop houdt tweestapsverificatie (ook wel twee-factor-authenticatie of multi-factor-authenticatie genoemt) in dat u alleen kunt inloggen met een tweede stap in de beveiliging, middels een authenticator(app), sms of e-mail.
Indien u wilt inloggen, dan moet u zich verifiëren middels een extra code die op een bekend apparaat, telefoonnummer of account aan u wordt verstrekt. Dit maak het extreem lastig voor een kwaadwillende om in te breken op uw account.

Welke vormen van verificatie zijn er?
Zoals gezegd gebeurt dit middels een authenticator, sms of e-mail. Hieronder leggen wij dit verder uit:

Via een Authenticator app
Dit is een app die een unieke code met een beperkte geldigheid genereert. Bekende apps zijn o.a. Google Authenticator, Duo Mobile en Microsoft Authenticator. Sommige diensten hebben een eigen app die zij hiervoor gebruiken.

Met een SMS code
De unieke code die u nodig heeft om in te loggen kan ook per sms aan uw vertrouwde telefoonnummer verstuurd worden. U logt dan in met uw inlognaam en wachtwoord en kiest voor de optie sms code verzenden. U ontvant een sms met daarin een authenticatie code (let op: deze dient binnen een bepaalde tijd gebruikt te worden). U vult de code in en vervolgens krijgt u toegang tot uw account.

Met een E-mail
Het account waarop u inlogt genereert een e-mail die naar het gekoppelde e-mailadres wordt gestuurd. Net als met een Sms-code dient u de naar u verstuurde code in te vullen in een veld nadat u uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft ingevuld.

Tweestapsverificatie instructies
Voor de instructie van tweestapsverificatie van een aantal diensten hebben wij hieronder de links geplaatst. Zo kunt u zelf eenvoudig uw accounts beter beveiligen.

Twee-factor-authenticatie van uw Apple ID
https://support.apple.com/nl-nl/HT204915 

Google Authenticatie
https://www.google.com/landing/2step/?hl=nl

Microsoft tweestapsverficitatie
https://support.microsoft.com/nl-nl/account-billing/verificatie-in-twee-stappen-in-of-uitschakelen-voor-uw-microsoft-account-b1a56fc2-caf3-a5a1-f7e3-4309e99987ca

Tip:Het kan handig zijn om meerdere authenticatie methoden te activeren indien dit wordt aangeboden. Zo kunt u meestal kiezen tussen de hierboven genoemde verificatie methodes.

Hulp nodig?
CARD Services kan u ondersteunen bij het beveiligen van al uw apparaten.
Mail of bel gerust met uw vragen!

Online reparatie indienen

Scroll naar boven