WatchOS 7

Activiteiten

In iOS 14 gaat dit een andere naam krijgen, namelijk ‘Conditie’, of ‘Fitness’ in de Engelstalige versie. De lay-out is iets overzichtelijker door op het beginscherm meteen al meer informatie te tonen. Je historie, je trainingen en trends zijn allen in één oogopslag te zien. Op de Watch zelf zal de naam ‘Activiteit’ wel blijven bestaan.

 

Wijzerplaten

Met WatchOS 7 kun je ook zelf de wijzerplaat aanpassen met de informatie die voor jou handig is. Er zijn meer opties beschikbaar om toe te voegen vanuit niet-Apple apps (third party apps), waardoor je precies ziet wat jij wilt zien. Het is ook makkelijker om de wijzerplaat aan te passen en kleuren te kiezen. Ook kun je de zelfgemaakte wijzerplaat delen met anderen, face sharing.

 

Gewijzigde apps

• Maps
Net als de nieuwe iOS, kun je in Maps nu ook in diverse steden de optie ‘fietsen’ aanzetten voor een route.

• Workout
Er zijn andere sportsoorten toegevoegd zoals ‘Dans’. Bij Dans zijn bewegingen niet zozeer terugkomend en daardoor lastiger te traceren. Toch is het gelukt met een andere techniek om deze favoriete vorm van sport toe te voegen.
Ook zijn er andere trainingsdoelen zoals Core en Functional Strength. Cooldown is nu ook een optie, zodat je workout nog even doorgaat tot je helemaal klaar bent.

• Sleep
Niet alleen het slaapritme is belangrijk en het tijdstip om wakker te worden. Minstens zo belangrijk is de routine om op tijd naar bed te gaan en in te slapen.
Hier is ‘Winddown’ voor ontwikkeld. Het zorgt er voor dat je voor bedtijd meer rust krijgt, niet te veel prikkels. Je iPhone wordt bijvoorbeeld op ‘do not disturb’ gezet.
Je kunt met Shortcuts je wekker zetten, je favoriete slaapmuziek aanzetten, meditatie app openen of ‘Home’ bedienen. Alles om de gang naar bed gemakkelijker te maken zonder afgeleid te worden. Op het tijdstip dat je naar bed wilt, zal je scherm dimmen en de Watch gaat in sleepmode.
Je wekker kan ook zonder geluid gezet worden, zodat alleen jijzelf wakker wordt.

Je slaapritme wordt in de App ‘Gezondheid’ weergegeven en kan ook zonder Watch gebruikt worden.

 

• Handen wassen
Via de microfoon die het geluid van stromend water herkent en de wassende bewegingen die je maakt, weet de Apple Watch met WatchOS7 dat jij je handen wast. Het gaat automatisch aftellen totdat je lang genoeg je handen hebt gewassen.

 

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top