Werkdruk door corona?

Door corona dreigen steeds meer werkende mensen uit te vallen, niet direct door Covid-19, maar indirect.

Werkdruk

De werkdruk is in vele beroepsgroepen verhoogd. Er vallen bovendien collega’s uit door quarantaine of ziekte. Daar bovenop werken velen thuis, waar het niet altijd rustig werken is. De één functioneert in zijn thuiswerk beter dan de ander.

 

Burnout

Burnouts liggen op de loer, daarom is ontspannen op je werkplek erg belangrijk.
1 op de 7 werkenden in Nederland heeft hier al last van.

Hulp

Apple probeert het werken eenvoudig en toegankelijk te maken door middel van het gebruik van allerlei apparaten en het bundelen van deze krachten. Hierdoor zijn vele taken overzichtelijker en makkelijker uit te voeren.
Echter is de keerzijde wel dat je ten alle tijden bereikbaar bent en ook allerlei werkgerelateerde meldingen te zien krijgt.
Zet daarom tijdig deze notificaties uit of leg je werkapparatuur aan de kant. Koppel bijvoorbeeld niet je Apple Watch aan je werk email of zet een afwezigheidsmelder aan als je werktijd van die dag voorbij is.

 

Apps

Ook zijn er Apps verkrijgbaar om je te helpen tijdens een burnout en nog beter, te behoeden voor een (nieuwe) burnout. Bijvoorbeeld de App ‘Burnout Aid’. Deze app signaleert de risico’s en stelt dan direct therapeutische gedragsmodules ter beschikking om erger te voorkomen.
Ook de ademhalingsfunctie op de Apple Watch is bedoeld om regelmatig even stil te staan bij het stressniveau en een periode van rustig ademhalen in te plannen.

Oefeningen

Uiteraard zijn er tal van meditatieapps beschikbaar, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.
Daarom een viertal oefeningen van Apple om je op de werkvloer even te ontspannen. Je krijgt vast snel een aantal collega’s zo ver om mee te doen!

 

1: Vingers Strekken

 

2: Nek Rekken

 

3: Stoel Squats

 

4: Power Punches

Online reparatie indienen

Deel dit bericht:

Scroll naar top