Zo gaat jouw iMac nog een ronde mee!

Zie ook: Ruimte op je iMac maken

Een iMac gaat bij normaal gebruik lang mee. Je kunt de iMac vrij lang voorzien van de nieuwste software en de onderdelen zijn gemaakt om lang mee te gaan. Ook zijn er veel onderdelen te vervangen. Het kan na een poosje toch zijn dat je iMac trager wordt. Dat kan komen door software, maar ook bijvoorbeeld doordat schijven steeds voller raken of omdat Apps meer geheugen in beslag nemen.

Wat te doen als je iMac trager wordt:

• Volle opstartschijf
Het kan zijn dat de opstartschijf te vol raakt, het zou helpen om overige data naar een andere schijf of iCloud te verplaatsen. Of je kunt een harde schijf met meer ruimte plaatsen.

• Te weinig geheugen
Ook kan het zijn dat een app meer geheugen nodig heeft, dan dat er in de iMac aanwezig is. Kijk daarom bij de specificaties van de App in de Appstore om te zien aan welke eisen je iMac moet voldoen voor het gebruik van deze App.
Op je iMac zelf kun je zien wat de geheugencapaciteit is door op het Apple-logo te klikken linksboven. Klik dan op ‘over deze Mac’. Bij het tabje ‘overzicht’, staat hoeveel geheugen er is ingebouwd. In veel gevallen kan ook het geheugen worden uitgebreid. Bij sommige modellen kun je ook de optie aanklikken ‘Instructies geheugenuitbreiding’. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw iMac? Stuur ons dan een e-mail met het serienummer van de iMac en leg uw wensen voor.

• Overstappen naar SSD
Ook de harde schijf kan in veel modellen vervangen worden door een SSD (Solid State Drive). Met een reguliere harde schijf (HDD) kan het opstarten tot 1 minuut duren. Een SSD heeft hiervoor doorgaans niet meer dan 15 seconden nodig, soms zelfs nog sneller. De programma’s zullen ook sneller opstarten. Neem contact op voor de mogelijkheden van een SSD voor jou iMac.

Zie ook: Mac Upgrade pagina

 

 

 

• Apps afsluiten
Het kan zijn dat er apps op je iMac staan die je niet gebruikt, sluit ze af of verwijder deze.
Ook zijn wellicht de Apps niet meer compatible met je huidige besturingssysteem. In de App store zie je aan welke voorwaarden de iMac moet voldoen om de app goed te kunnen gebruiken. Zo kan het ook zijn dat je huidige videokaart een bepaalde game niet goed kan weergeven of er een foutmelding gegeven wordt.

• Actueel verbruik op je iMac
Interessant is het om te weten of hoeveel energie een App eigenlijk gebruikt. Open via ‘Finder’ de map ‘Hulpprogramma’s’. Daar kies je voor ‘Activiteitenweergave.app’. Hier kun je verschillende gegevens inzien. Ook kun je het dock-icoon wijzigen, zodat je vanuit de ‘Dock’ je huidige verbruik in een grafiek terugziet.

iMac upgrade maanden!

Stuur het serienummer van uw iMac naar onze vestiging in Zwolle of Utrecht en we sturen u vrijblijvend een upgrade voorstel.
U kunt eventuele upgrade wensen of een probleemomschrijving natuurlijk meesturen zodat wij hier met ons voorstel rekening mee kunnen houden.

Online reparatie indienen

Scroll naar top